Felhőnek öltözve biciklizik a férfi a városban, de nem ment el az esze
Jó oka van rá, hogy felhívja magára a figyelmet: a légszennyezés megelőzésének fontosságát hirdeti.

legszennyezes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Martin Nothhelfer lassan egy hete felhőnek öltözve biciklizik München utcáin. Ez elsőre furcsán hangozhat, de a Felhőkerékpáros valójában fontos ügyet képvisel: a légszennyezés veszélyeire és a környezetvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

A Müncheni Környezetvédelmi Szervezet szerint az erre vonatkozó törvényi szabályozás a német főváros főbb úthálózataiból már 120 kilométert fed le. A művész tekerés közben figyeli, hogy a közlekedők betartják-e a levegővédelmi előírásokat, és, ha úgy találja, hogy igen, megnyom egy gombot a biciklin. Ennek hatására abból szappanbuborékok törnek elő, és vidám zenét játszik. Ha viszont rossz a levegő minősége, egy másik gombot nyom meg a járgányon, ettől a teste füstbe burkolózik, és komor, szomorú zene hallatszik.

A férfi elég feltűnő jelenség, de pont ez a mozgó installációjának lényege, hiszen minél többen felfigyelnek rá, annál többekhez jut el a nemes cél, amit képvisel. A légszennyezés miatt évente több százezren halnak meg az Európai Unióban, és Magyarország a legveszélyeztetettebb helyek között van.

Nézd meg ezt is - A szeméthegyek között is élnek emberek

India évente 5,6 millió tonna műanyag hulladékot termel, sok helyen óriási szeméthalmok között élnek az emberek, és, bár az egyszer használatos csomagolásokat évekkel ezelőtt betiltották, még mindig sokan használják azokat. Képeken mutatjuk, milyen állapotok uralkodnak ott és máshol a világban.

Legyél te is a Föld Bajnoka! Vegyél részt az E.ON tudatos kihívásában izgalmas nyereményekért!

Az E.ON által szervezett Föld Bajnokai kihívás célja, hogy megmutassa, apró lépésekkel, közös erővel is sokat tehetünk bolygónk megmentéséért.

Mit kell tenned, hogy részt vegyél a kihívásban?

- Látogass el az eon.hu/egyutt oldalára, nézd meg az aktuális kihívások listáját, és a jelentkezés feltételeit.

- Hat témakör, témánként több kihívás. Rendszeresen érkeznek új fenntarthatósági témákkal, és új feladatokkal, melyek közül legalább egyet kell teljesítened.

- Nyerhetsz Vegital Silver Digital növényi ital készítő gépet, és érdemes több feladatot teljesíteni, hiszen négy, különböző kihívás területről elvégzett feladat esetén részt veszel a fődíjért szóló sorsoláson, ahol egy HECHT EQUIS WHITE  elektromos robogót sorsolnak ki!

#földbajnokai

További részletekért kattints!

Promóció

Ezt is szeretjük