Egy budapesti mozi is ott van a világ legszebbjei között - Képeken mutatjuk a díjazottakat
Igazán nagy elismerés, hogy a magyar főváros egyik filmszínháza is bekerült a legszebbek közé.

legszebb-mozik-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos már hosszú hónapok óta nem élvezhetjük a jobbnál jobb filmeket széles vásznon a vírushelyzet miatt, ám ez nem azt jelenti, hogy az emberek megfeledkeztek volna a mozikról. A legtöbb filmrajongó már alig várja, hogy újra a puha székekben ülve nézze kedvenc műveit, ám addig is csak kívülről csodálhatjuk ezeket a filmszínházakat.

A Timeout magazin nemrég egy listát adott ki, amiben a világ ötven legszebb moziját rangsorolják. Bár az egész listán valóban gyönyörűek a szórakoztató-központok, a tizedik helyezett számunkra kitűnik a többi közül, ugyanis egy budapesti filmszínházat választottak ide.

Képeken a legszebb mozik

A Puskin Art Mozi Budapest belvárosában, az Astoriától nem messze található, és bár kívülről nem biztos, hogy befért volna a top 10-es mezőnybe, bent szétnézve már érthető, miért választották a legszebbek közé. A Fórum néven alapított mozit 1926-ban nyitották, és 2013-ig 623 néző elfért egy teremben. Ezt követően a filmszínházat öt teremre osztották, így egyszerre több filmet is tudnak impozáns közegben nézni a vendégek.

(Képek forrása: Facebook, borítókép: PuskinArtMozi / Facebook)

Ezt is szeretjük