Fültisztító pálcikákból közönség, és zöld emberek mindenhol - Így készültek a világ leghíresebb filmjei

Néha érdemes picit belesni a kulisszák mögé, hiszen rengeteg érdekességet lehet ott látni.

Filmes kulisszatitkok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Amióta a filmek és mozgóképek megjelentek az emberek életében, azóta töretlen a népszerűségük, hiszen remek kikapcsolódást nyújtanak. A filmkészítés legnagyobb fellegvárában, Hollywoodban pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy ez a rajongás továbbra is megmaradjon.

A technológia fejlődésével és az emberek igényeinek változásával a filmszakma is teljesen átalakult a korábbi évtizedekhez képest. Amit 40-50 évvel ezelőtt csak nagyon nehezen tudtak megvalósítani a vásznon, az ma már szinte gyerekjátéknak tűnik a számítógépes technológiáknak hála.

Less be a kulisszák mögé!

A CGI-technológiának hála ma már szinte csak a képzelet szabhat határt annak, ami a vásznon megjelenik. A szakemberek elképesztően élethű és részletgazdag világokat tudnak teremteni így, ám még ehhez is szükség van egy kis emberi segítségre. Éppen ezért láthatunk a kulisszafotókon annyi zöld ruhába öltözött embert: ők nemcsak azért vannak, hogy a későbbi szerkesztés során a karakterek mozgását és helyzetét pozícionálni tudják, de a színészeknek is sokkal könnyebb, ha nem egy elképzelt dologhoz beszélnek.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

(Képek forrása: Boredpanda)

Ezt is szeretjük