Így zajlott minden idők legrövidebb házassága - Szerinted hány percig voltak együtt?

Rekordidő alatt lett elegük egymásból.

GettyImages-1031484144

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van olyan, hogy egy házasság elromlik, a felek elhidegülnek, vagy akár egy harmadik lép a képbe. Ez többnyire lassú, évekig, olykor évtizedekig tartó folyamat. De nem a kuvaiti házaspárnak, ahol a nász enyhén szólva tiszavirág-életű volt.

A pár egészen pontosan három percig volt bejegyzett házastársi kapcsolatban, a Q8 News szerint így ez volt a leggyorsabb válás Kuvait, de valószínűleg az egész világ történetében. 

Így zajlott a világ legrövidebb házassága

A pár még azelőtt véget vetett a házasságnak, mielőtt elhagyták volna az esküvő helyszínét. A friss házasok éppen aláírták a házassági szerződésüket a bíró előtt, miután a bíróságról kisétálva a menyasszony véletlenül megbotlott. A vőlegény ahelyett, hogy felsegítette volna, "hülyének" nevezte a feleségét, és nevetni kezdett. Ezen a nő olyannyira megsértődött, hogy megfordult, és arra kérte a bírót, azon nyomban bontsa fel házasságukat. 

GettyImages-1130711376
Fotó: Peter Dazeley / Getty Images Hungary

A pár mindössze három percig volt együtt, amivel megdöntötte az eddigi 15 perces rekordot. 

A rekordgyorsaságú válás híre gyorsan elterjedt a Twitteren, a legtöbb kommentelő viccelődött, és gúnyolta a párt, amiért a bíró idejét vesztegették. Néhányan azonban a menyasszony pártját fogták, mondván, hogy jól döntött. "Ha a vőlegény ilyen korán megsértette őt a házasságuk elején, ki tudja, mit tett volna később" - írta valaki. "Egy házasság, amiben nincs tisztelet, úgyis kudarcra van ítélve" - írta egy másik kommentelő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Voltak, akik szerint a menyasszony csupán ürügyet keresett a gyors válásra, ami nem lenne meglepő, hiszen Kuvaitban rengeteg az érdekből megkötött nász. Az Arab Times cikke szerint az állam rengeteg kölcsönt és támogatást nyújt az újonnan házasodó pároknak, ami miatt az elmúlt években az egekbe szökött a válási arány, hiszen sokan csak érdekből kötik össze életüket.

Döbbenetes, mit talált az erdőben ez a nő - Olvass tovább!

Meglepő dolgot tapasztalt egy nő az  erdei sétája során. Az aljnövényzetben ugyanis különös kupacot vett észre.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük