Megunta, hogy eltűnnek a csomagjai: zseniális módszerrel állt bosszút a tolvajon
A tolvaj nagyon valószínűleg nem örült annak, amit a csomagban talált.

GettyImages-1164003870
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amerikában egy kicsit másképp működik a csomagszállítás, mint Magyarországon: a futár egyszerűen leteszi a ház elé a csomagot, amit később megtalál a gazdája, ha hazaért.

Ennek a rendszernek a legnagyobb előnye, hogy az embernek nem kell mindenáron úgy intézni a menetrendjét, hogy munkaidőben otthon kelljen várnia a csomagot. Másrészt hátrány, hogy a küldemény órákig felügyelet nélkül hever a szabadban, és tulajdonképpen bárki, aki arra jár, ráteheti a kezét. Sok helyen éppen ezért be szokták kamerázni az ajtó környékét, ám ennek ellenére egyre nő a csomagtolvajlások száma.

Több mint 20 csomagjának lába kelt

Ezzel szembesült a Colorado államban élő négygyerekes anyuka, Christine Hyatt is. Miután már összesen több mint húsz csomagját lopták el, úgy döntött, nem hagyja annyiban a dolgot. A nő bosszúja részben abból fakadt, hogy olyan küldeményt is loptak tőle korábban, amiben cukorbeteg lányának érkezett gyógyszer. Ezt nehéz pótolni, mivel nagyon drága, ráadásul a gyógyszer nélkül maradt gyerek egészségét is kockáztatja.

Dobozok Christine bejáratánál
Dobozok Christine bejáratánál

Édes a bosszú

A bosszúhoz az ötletet az az egyszerű tény adta, hogy a nő egyik héten lemaradt a szemétszállításról, így sok hulladék felhalmozódott. Összegyűjtötte az ételmaradékot, cigarettacsikket, macskaalmot és egyéb szemetet, majd korábban érkezett dobozokba csomagolta őket, mintha csak frissen szállították volna ki.

A trükk bevált: a csomagnak három tolvaj közbenjárásával hamarosan lába kelt. Christine azóta több hasonló dobozt is kitett a verandára csalinak, és bár volt, amikor beletelt pár napba, azért csak elvitték mindet. Ezeket olyan ajándékokkal is feldobta, mint kéthetes tejturmix-maradék, koszos pelenka és használt törlőkendő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Christine elmondta a Bored Pandának, hogy dolgoznak a kamerájuk megjavításán. A hasonló problémákkal küzdőknek pedig azt tanácsolja, hogy olyan helyre kerüljön a csomag, ami nincs annyira szem előtt - de a csalidoboz bevetését is javasolja.

Ezek a csomagok nagyon megsínylették az utazást

4K-s tévét összetörve kapni? Az biztos, hogy ezt a futárt nem dicsérték meg.

(Borítókép forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük