Ez a világ legkisebb működő mozija: nyolcan tudnak beülni a vetítésre
A mozi nemcsak kis mérete miatt különleges, ugyanis teljes mértékben napelemmel működik.

mozi2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mozi a legnépszerűbb szórakozási lehetőségek közé tartozik, hiszen sokan szeretik szélesvásznon, nagy hangerővel nézni a filmeket. A világ legkisebb mozija ezt nem tudja biztosítani, de így is nagyon különleges élményt nyújt a látogatóinak.

A Sol Cinema a világ legkisebb működő mozija, összesen nyolc felnőtt vagy tizenkét gyerek tud beülni egyszerre a vetítésekre. Az utánfutóból kialakított filmszínház érdekessége, hogy teljes mértékben napenergiával működik, és ökológiai témájú filmeket játszanak.

Éjjel-nappal lehet itt filmet nézni

A 2010 óta üzemelő mozi folyamatos mozgásban van, hiszen Dél-Walest járják körbe vele, így rengeteg emberhez eljut az élmény. A Sol Cinemát Paul O’Connor művész és csapata működteti, a vetítésekhez kis LED-kivetítőt használnak, amiket akkumulátorok táplálnak. Ezek napenergiával működnek, és képesek tárolni az energiát, így a mozi éjjel-nappal tud működni. A mozi célja, hogy népszerűsítse a környezettudatos életet és az alternatív energiaforrások alkalmazását, de szerették volna mindezt szórakoztató módon megvalósítani.

A filmszínházat Jo Furlong építette Ami Marsden és Beth Marsden művészek támogatásával. Jo újrahasznosított egy 45 éves lakókocsit, amiből kialakították a mozit. Itt több kép is van arról, milyen volt az átalakítás előtt. A Sol Cinema magán- vagy céges rendezvényekre is bérelhető, az emberek pedig imádják azt a különleges élményt, amit nyújt.

Egy budapesti mozi is ott van a világ legszebbjei között

Igazán nagy elismerés, hogy a magyar főváros egyik filmszínháza is bekerült a legszebbek közé.

(Borítókép forrása: The Sol Cinema / Facebook)

Ezt is szeretjük