3 tuti hely terasszal, sörrel, borral
A legjobb kiülős helyek
Kinek lenne kedve egy kellemes tavaszi estét a négy fal között tölteni? Ha te is kiruccannál, akkor segítünk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy megérkezett a jó idő, úgy lepték el a sétálóutcákat az éttermek teraszai, és velük együtt több tucatnyi vendég. Nem véletlenül, hiszen nincs is jobb annál, mint egy kellemes tavaszi estén összeszedni a barátokat, és néhány pohár bor vagy hideg sör társaságában egy jót beszélgetni.

Ha a társaság már megvan, csupán azt nem tudjátok, hova is menjetek, akkor tudunk segíteni.

Egy szelet jókedv a Margitszigeten: Holdudvar

Ismerős? Nem véletlenül, hiszen a Holdudvar a budapesti éjszakai élet régóta meghatározó helye.

Korábban az ELTE Bölcsészkarának épületében működött, ennek felújítása azonban költözésre késztette a Holdudvar társaságát, ami ez esetben csak jót tett a hellyel. A bázisuk azóta a Margitsziget, azon belül is az 1868-69-ben, Ybl Miklós tervei alapján készült Casino-épület, amely a hozzá tartozó tágas kerthelyiséggel együtt kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a Holdudvar még színesebb foltja lehessen a budapesti kulturális és társasági életnek.
És hát kétségtelen, hogy mindezért tesznek is a "helyiek": a Holdudvarban ugyanis nemcsak színvonalas étterem és bár működik, hanem a fedett rész mellett hatalmas kerthelyiség is igyekszik a vendégek kedvében járni, ahol minden este más DJ szolgáltatja különböző stílusokban a talpalávalót, és ahol rendszeresen szerveznek élő koncerteket is.
A hely szezonális jelleggel, a melegebb tavaszi estéktől szeptemberig tart nyitva.

Holdudvar
1138 Budapest, Margitsziget
Telefon: 06(1)236-0155
Nyitva: április elejétől szeptember végéig minden nap 11 óra és hajnali 5 óra között.

Csak egyszerűen: Szimplakert

A romkocsmák utolsó darabja, amely úgy bujkál a régi bérházban, hogy az utcán sétáló alig tudja eldönteni: csupán egy baráti társaság hangos csevelyét hallja, vagy valóban valamilyen szórakozóhelyet rejt a gang.

A Kazinczy utcában "lakó" Szimplakert kétségkívül ez utóbbi, ám a társaság, a hangulat és a jókedv sokkal inkább az előbbit sejteti. Mindez pedig otthonos környezetben: a régi bérház udvarán ugyanis presszóasztalok és sörpadok várják a szomjas fiatalokat, míg a kapualjban régi süppedős fotelek, kanapék és lámpák gondoskodnak a szabadtéri nappali-hangulatról.
A Szimplában azonban nemcsak inni lehet, van ugyanis itt mozi is a kert végében, és csocsóasztal azoknak, akik egy hideg sör mellett inkább szórakozni vágynak, mintsem az élet nagy dolgairól elmélkedni. Merthogy ez utóbbira kifejezetten alkalmas a hely, ahogy arra is, hogy csak igyon az ember egy sört munka után.

Szimplakert
1073 Budapest, Kazinczy u. 14.
Nyitva: minden nap 12 óra és hajnali 3 óra között.

Lampionok, panoráma, zene: Buddha Beach

Ha étterem, kávézó vagy söröző, akkor a VI. kerületi Liszt Ferenc tér mellett rendszerint említésre kerül a ferencvárosi Sohoként is emlegetett Ráday utca is. Ám ha a turistáktól sem mentes nyüzsgés helyett egy kissé nyugodtabb környezetre vágysz, ahonnan esetleg még a Dunára és a Gellért-hegyre is ráláthatsz, akkor is érdemes a Ferencváros ezen részére látogatni, a Ráday utcával párhuzamosan elterülő Nehru-park ugyanis hangulatos szórakozóhelyet rejt.

Bár még csak néhány éve működik, a Buddha Beach ma már egyike a környék legkedveltebb szórakozóhelyeinek, köszönhetően a csodálatos, a Dunára és a Gellért-hegyre nyíló panorámának, a hatalmas tánctérnek, és nem utolsósorban azoknak a kis bungalóknak, amelyekben csak és kizárólag cipő nélkül tartózkodhat az ember.

És hogy miért érdemes a Buddha Beachet választani? Egyrészt a hangulata miatt, amely egyaránt alkalmassá teszi a helyet randikhoz és nagy baráti beszélgetésekhez, másrészt a konyhája miatt, harmadrészt pedig azért, mert nincs olyan este, amikor ne lenne valami buli a Beach táncterén.

Buddha Beach
1093 Budapest, Közraktár u. 9-11.
Telefon: 06(1)210-4872
Nyitva: minden 18 óra és hajnali 5 óra között.

OLVASD EL EZT IS!

sc
  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

sonki
  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük