Szülinapi bulit tartott kutyáinak a hajléktalan férfi: megható fordulatot vett az életük
A hajléktalan férfi igaz barátokra lelt a legnehezebb időkben is, ezért mindenképp szerette volna megünnepelni őket.

kutya-szülinap-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már-már klisének hangzik az a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja - de akármennyire is elcsépelt, van valóságalapja, amit ez a történet is remekül bizonyít. A kolumbiai Choko José Luis Matos mindent megtett azért, hogy szeretett kedvenceinek szép napja legyen, ez pedig nagyon szívmelengető pillanatokat eredményezett.

A történet még januárban kezdődött, amikor egy járókelő nem hétköznapi jelenetre lett figyelmes: egy park lépcsőjén meglátta, ahogy egy hajléktalan férfi szülinapi partit rendez két kutyájának, amit egyből videóra is vett. A kisfilm futótűzként kezdett terjedni az interneten, és a kis családot azonnal a szívébe zárta mindenki.

A hajléktalan férfi szülinapi zsúrral lepte meg kutyáit

Choko a kolumbiai nagyvárosban, Bucaramangában él, és már évek óta az utcán tengette a mindennapokat, miután megszökött erőszakos otthonából. A családot két kutyája, Shaggy és Nena jelentették számára, és bár rossz anyagi helyzetben volt, arról mindig gondoskodott, hogy kedvencei semmiben ne szenvedjenek hiányt. Mivel ilyen sokat jelentenek számára az állatok, ezért igyekezett méltó módon megünnepelni fiatalabb kutyája, Shaggy születésnapját is: aranyos kis csákókat vett, valamint tortát is gyertyával, hogy aztán a park lépcsőjén tudjanak mulatozni.

A videón jól látszik, hogy a férfi mennyire odafigyelt kutyáira az ünnepségen, gyertyát gyújtott, elénekelte a „Boldog szülinapot” című dalt is, majd hosszan ölelgette és puszilgatta kedvenceit. A felvétel egyik legmeghatóbb része, amikor a férfi annyira elérzékenyült, hogy néhány könnycseppet is ejtett. A csodálatos pillanatokat megörökítő járókelő az ünnepség után odament Chokóhoz és kis családjához, hogy meséljen az életükről, a körülményeik hallatán pedig kis segítséget is nyújtott számukra.

A hajléktalan férfi élete ezután még jobbra fordult, hiszen a videó nagyon népszerű lett az interneten, és nemcsak a meghatódott emberek kommentjei kezdtek záporozni, hanem olyanból is sok volt, akik segíteni szerettek volna rajtuk. Rengetegen adományoztak élelmiszert, ruhákat és pénzt, ráadásul még egy adománygyűjtő eseményt is szerveztek az állatbarátok abban a parkban, ahol az ünnepség volt.

A férfi egyik támogatójától egy telefont is kapott, aminek segítségével el tudta indítani saját Instagram-oldalát, ami által még több emberhez elért a történetük, és ezáltal is sokan próbáltak segíteni nekik. A férfi az adományok nagy részét felajánlotta az állatkínzás elleni küzdelem támogatására. A kis családnak azóta sikerült egy kis otthont találnia, Choko pedig elmondta, hogy ezekután a zenéléssel szeretne foglalkozni, az ebből befolyt pénzből pedig állatmenhelyet szeretne nyitni, hogy szebbé tegye a kutyák életét.

Mit tesz a kidobott, elárvult kutyákkal a szeretet?

A sovány, beteg és elhanyagolt kutyusokból gyönyörű, vidám és mosolygós eb válik, ha szerető emberekhez kerülnek, akik megadnak nekik mindent, amire csak szükségük van.

(Képek forrása: joseluis.matos.7906 / Instagram)

Ezt is szeretjük