Az egész országot átgyalogolta a kutya, hogy megtalálja családját: így tért haza Bobbie, a csodakutya

Szívmelengető történet, ami ismét igazolja a kutyák elképesztő hűségét.

Bobbie, a csodakutya
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos történet, könyv és film született már, amik a kutyák legendás hűségéről és határtalan szeretetükről szólnak. Ezek a legtöbb esetben nemcsak a képzelet szüleményei, hanem igaz történeteket is alapul vesznek - mint például Bobbie-ét, a csodakutyáét.

Bobbie az oregoni Silvertonból származó Brazier család házi kedvence volt. Gazdái imádták a skót juhászkutyát, és teljes értékű családtagnak tekintették, nem mentek sehova nélküle. Így volt ez egy hosszabb utazásnál is, ami nem várt kalanddal végződött.

Egy egész országot átszelt Bobbie, hogy hazatérjen

1923 augusztusában a család meglátogatni készült néhány rokont, akik Indiana államban éltek, így szinte az egész Egyesült Államokat keresztül kellett szelniük. Egy ilyen út abban az időben nagyjából 5 napig tartott, és közel 4000 kilométert kellett utazniuk. Útközben többször is megálltak pihenni és tankolni az autóba. Az utolsó megállónál, az indianai Wolcottban Bobbie szabadon sétálgatott, amikor egy csapat vadkutya rátámadt, és elüldözték a benzinkút közeléből. A család megszakította az utazást, és napokig keresték kedvencüket, plakátokat ragasztottak ki a környéken, ám mindhiába, szeretett kutyájukat nem találták. Egy hónap múlva fájó szívvel visszatértek Oregonba, és végleg lemondtak arról, hogy valaha viszontlátják Bobbie-t.

bobbie-kutya2
Fotó: RMPJbaldwin / Twitter

1924 februárjában a család elment egy étterembe vacsorázni, és hazatérve Bobbie a ház előtt várta őket. Majdnem egy év után a család elvesztette minden hitét, hogy Bobbie még él, ezért először el sem akarták hinni, hogy újra látják kedvencüket. A kutya nagyon sovány volt, legyengült, tele volt zúzódásokkal és vágásokkal. A mancsai rendkívül megviselt állapotban voltak, körmei pedig szinte tövig elkoptak, ami jól mutatta, mennyit kellett gyalogolnia. 4000 kilométert tett meg, útját pedig hegyek és sivatag is nehezítette, nem beszélve arról, hogy egy kemény téllel és a vadállatokkal is szembenézett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A család azonnal megetette, megitatta, és ápolni kezdte Bobbie-t, aki a hazatérése után három napig csak aludt. Brazier-ék megijedtek, hogy a hazaút annyi erőt kivett belőle, hogy meghalt, de szerencsére a hosszú pihenő után felébredt, és újra rengeteg szeretetet adott gazdáinak.

Bobbie, a csodakutya

Hazatérése után Bobbie története igazi szenzáció lett, először egy helyi újságban, a Silverton Appealben írtak róla, ekkor kapta a „csodakutya” nevet is. Ezután az egész Egyesült Államokon végigsöpört a kalandjának híre, számos újság és rádió foglalkozott vele. Az ezután következő években számos elismeréssel jutalmazták hűségét, sőt még egy 1927-es filmben is szerepet kapott.

bobbie-kutya1
Fotó: LoveFunLiam / Twitter

Sajnos ez az év nem végződött boldogan, ugyanis Bobbie hétévesen meghalt. Kitüntetéses temetést kapott, amelyen több száz ember vett részt. A temetésen George Baker, aki akkoriban Silverton polgármestere volt, még beszédet is mondott, sírjánál pedig egy szobrot helyeztek el a tiszteletére, ami a mai napig látható. Bobbie története is jól mutatja, hogy az állatok számára nem fontos a kinézet vagy a luxus, ha sok szeretetet és gondoskodást kapnak, akkor arra egész életükben emlékeznek, és ők is legalább ennyi boldog pillanattal próbálják ezt meghálálni.

A világ leghűségesebb kutyája

Hacsikó még évtizedekkel később is a hűség és a feltétel nélküli szeretet egyik legismertebb szimbóluma.

Őt tartják a világ leghűségesebb kutyájának: megható a története

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép forrása: witzshared / Twitter)

Ezt is szeretjük