Kiderült, hogyan reagálnak a kutyák a szeretlek szóra: még a szívük is másképp dobog tőle

Nagyon megható dolog derült ki arról, hogyan reagálnak a kutyák a szeretlek szó hallatán.

kutya szeret nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden bizonnyal sokan szeretnek hosszan beszélni kutyájukhoz, akik nem csak nagyon okos pofival hallgatják, hanem ténylegesen meg is érthetik, amit mondasz nekik.

Annak ellenére, hogy négylábú barátaink még nem állnak olyan fejlettségi szinten, hogy párbeszédbe elegyedjenek velünk, egy kutatás szerint fizikailag reagálnak különböző dolgokra, amit hallanak.

A kutya érti a szeretlek szót

Egy kísérlet során megvizsgálták, hogy a heves farokcsóváláson kívül milyen egyéb fizikai reakciót vált ki a kutyákból, ha meghallják a szeretlek szót. Kiderült, hogy még a szívdobogásuk is felgyorsul, annyira megörülnek, és izgatottak lesznek. A Canine Cottage szervezet kutatása szerint a kutyák szívverése 46,2%-kal lett gyorsabb a kifejezés hallatán. Az ölelés pedig éppen ellenkező, nyugtató reakciót vált ki az ebekből, hatására a pulzusuk 22,7%-kal csökkent.

GettyImages-1047639584
Fotó: Nataba / Getty Images Hungary

Ezenkívül a Canine Cottage bemutatta a leggyakoribb jeleit annak, ha a kutya szereti a gazdáját. Finom, de egyértelmű utalásokat ismertettek, mint hogy az eb megnyalja a gazdi arcát, vagy hogy lefekszik elé, és a hasát mutatja, de kevésbé ismert kifejezési módokról is szó esett. Kevesebben tudják, hogy a rombolás is a szeretet jele. Azért teszik, hogy felhívják magukra a figyelmet, vagy mert hiányzik nekik az ember. Mégis, a hűség és bizalom legmagasabb szintje, ha odamennek segítséget kérni, ha valamilyen fájdalomtól szenvednek.

A vizsgálat során az is kiderült, hogy még az emberek szívverése is felgyorsul, méghozzá 10,4%-kal, amint meglátják saját kutyájukat. A legtöbb állattartó azért is mond le programokat, hogy több minőségi időt tudjon a hűséges társával tölteni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Angyali kölyökkutyáért rajonganak a netezők: elég egyetlen pillantás, és te is elolvadsz

Az elbűvölően édes tömpe lábú corgik nem csoda, hogy Anglia királynője mellett még sokakat levesznek a lábukról. May Theint Nwe sem tud betelni a szőrös virsli kinézetű ebekkel.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük