Őt tartják a világ leghűségesebb kutyájának: megható a története

Hacsikó még évtizedekkel később is a hűség és a feltétel nélküli szeretet egyik legismertebb szimbóluma.

hacsi1 (1)
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kutyák nem véletlenül váltak az ember egyik legjobb barátjává az idők során: szeretetüket és hűségüket még a legnehezebb pillanatokban is képesek kimutatni, és a gyerekekre is nagyon jó hatással van, ha egy blöki mellet nőnek fel.

Hacsikó azonban még a kutyák közül is kitűnt hűségével, története pedig nemcsak Japánban, hanem az egész világon ismertté tette őt, nem csoda, hogy szobrot is állítottak neki, amit a mai napig rengeteg turista keres fel.

Hacsikó szomorú története

Az akita fajtájú kutya 1923-ban született egy farmon, egyéves korában vette magához Hidesaburo Ueno professzor, aki Tokió egyik kerületében, Sibujában élt. A gazdi a Tokiói Egyetemen oktatott mezőgazdasági szakon, és mindig vonattal járt munkába. Hacsikónak annyira hiányzott a férfi, amíg dolgozott, hogy egyre gyakrabban szökött ki, és várta őt a Sibuja pályaudvaron, hogy aztán együtt menjenek haza. A kutya tudta, melyik vonattal érkezik gazdája, és mindennap percre pontosan ott volt, hogy üdvözölje. Sajnos azonban ez nem sokáig adatott meg a kedves kis szőrmóknak.

Ezt is szeretjük