Hogy mutatja meg a kutya, ha valóban boldog? 5 viselkedés, amivel egyértelműen ezt jelzi

A kutyusok rengetegféleképp üzenik a gazdinak azt, hogy jól érzik magukat: ezek a legegyértelműbb, leggyakoribb jelek.

Jelek, hogy a kutya boldog
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ember azt hihetné, könnyű megállapítani a kutyákról, hogy jól érzik-e magukat, hiszen ha igen, csóválják a farkukat, és játszanak, ha pedig nem, akkor morognak, ugatnak vagy elbújnak. Valójában azonban ennél sokkal összetettebb a viselkedésük.

Ha egy kutyus igazán boldog, arról bizonyos testrészei, a mozdulatai és a szokásai is árulkodnak. Amennyiben rendszeresen látod, tapasztalod a következőket, biztos lehetsz benne, hogy kedvenced elégedett, jól érzi magát, és majd kicsattan az örömtől.

A boldog kutya nem rombol, ha egyedül van

Dr. Karen Becker állatorvos szerint, ha igazán jól érzik magukat, akkor nem tesznek kárt a lakásban, amíg a gazdik nincsenek otthon. A kiegyensúlyozott négylábúak nem rombolnak, amikor egyedül vannak, mert tudják, hogy szeretett tulajdonosuk úgyis hazamegy hozzájuk, illetve a kellő mennyiségű és hosszúságú játéknak köszönhetően nem érzik úgy, hogy le kellene vezetniük a felesleges energiáikat. Persze egy kis rosszalkodás még nem jelent problémát, de ha komolyabb gondok vannak a viselkedésével, az azt jelezheti, hogy a kutya ideges, illetve hogy több mozgást igényelne.

Élvezi a sétát és a játékot

A boldogság séta közben is felismerhető. Ilyenkor jellemző rájuk, hogy farokcsóválva várják a kimozdulást, vidáman ugatnak előtte, az utcán pedig mindent megszimatolnak, minden újdonságra felkapják a fejüket, és szinte a legapróbb levéllel is képesek játszani. Az ilyen vidám viselkedés egyértelműen mutatja, mennyire kiegyensúlyozottak. Persze a kor előrehaladtával ez változhat: az idős kedvenceknél az aktivitás csökkenése általában semmi rosszra nem enged következtetni, csupán az öregedés jelének tekinthető.

Az egész arcával mosolyog

A kutyusok arca igen árulkodó. Ha valóban jól érzik magukat, akkor számtalanszor festenek úgy, mintha teljes szívükből mosolyognának: a szájukat oldalra húzva lihegnek, gyakran pislognak, a szemük szinte ragyog, a fülüket pedig vagy nyugodt vagy érdeklődő, kissé felhúzott pozícióban tartják.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Gyakran mutatja meg a hasát

A kutyák általában a hasukon és az oldalukon pihennek, ám néha előfordul, hogy a hátukon fekve, a hasukat a gazdinak mutatva helyezkednek el. Ez a cuki és vicces helyzet nemcsak arra utal, hogy pocaksimogatást kérnének, hanem arra is, hogy megbíznak az emberben, és nagyon boldogok. Ha valaki többször látja így kedvencét, biztos lehet benne, hogy az élete minden részletével elégedett, gazdijáért pedig egyenesen rajong. 

Igényli a gazdi törődését, és bújik hozzá

A boldog négylábúak teljes mértékben megbíznak a tulajdonosaikban, szinte rajongásig szeretik őket, és ezt ki is fejezik. Igénylik a törődést, gyakran bújnak, vagy éppen a gazdik ölébe, tenyerébe fektetik a fejüket. Az is jellemző ebben az esetben, hogy mindig az emberek közelében akarnak lenni, követik őket a lakásban, és szinte az egész testükben remegnek az örömtől, amikor belép az ajtón egy hosszú munkanap után.

Természetesen minden kutyus más és más, mindegyikük egy kicsit máshogy fejezi ki a boldogságát, de a fentebb említett jelek minden kedvencnél arra utalnak, hogy az életük minden apró pillanatával tökéletesen elégedettek.

Így mutatja meg a kutya, hogy szeret

A kutyák kommunikációjának egy része szinte mindenkinek egyértelmű, ám vannak olyan cuki szokások, melyek nem csupán aranyosak vagy megmosolyogtatóak, de fontos üzenettel is bírnak. Ha gyakran csinálja a kutyusod a következőket, akkor biztos lehetsz benne, hogy teljesen megbízik benned, és odáig van érted.

Hogy mutatja meg a kutya, ha szereti a gazdáját? Nem mindegyikről sejtenéd, hogy ezt jelenti

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük