Hogy mutatja meg a kutya, ha szereti a gazdáját? Nem mindegyikről sejtenéd, hogy ezt jelenti
Rengetegféleképp jelzi feléd a kutyád azt, hogy mennyire szeret: a következő viselkedésekkel szintén az érzéseit akarja elmondani.

kutya gazdi cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kutyák igen erőteljesen tudnak kötődni, és hihetetlenül szoros kapcsolatot képesek kialakítani az emberekkel. Odafigyelnek minden mozdulatukra, és gyakran egyetlen szóból, nézésből megértik, hogy mit akar, vagy mire gondol a gazdi.

Persze, nemcsak a tulajdonosaik viselkedésére, érzéseire figyelnek, hanem viszonozzák is a szeretetet és a gondoskodást: a maguk módján naponta számtalanszor fejezik ki imádatukat a gazdájuk iránt.

Így mondja el a kutya, hogy szeret

Kommunikációjuk egy része szinte mindenkinek egyértelmű, ám vannak olyan cuki szokások, melyek nem csupán aranyosak vagy megmosolyogtatóak, de fontos üzenettel is bírnak. A legismertebb jelek, például a farokcsóválás, a nyalogatás vagy a bújás mellett ugyanis számos más viselkedéssel is azt akarják a tudtára adni az embereknek, hogy mennyire szeretik őket. Ha gyakran csinálja a kutyusod a következőket, akkor biztos lehetsz benne, hogy teljesen megbízik benned, és odáig van érted.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük