Különös dolog zavarta meg a vasárnapi misét: egyszerre cuki és vicces
Valaki levideózta a váratlan látogatót, amit mostanra több mint ötmillióan láttak.

mise
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brazíliai Nossa Senhora das Dores parókián a legutóbbi vasárnapi szentmise is úgy kezdődött, ahogy korábban mindig. Miután a hívek elfoglalták helyüket, és közösen imádkoztak, José Geraldo Sobreira atya megkezdte prédikációját.

Aztán egyszer csak a semmiből beviharzott egy kutya, aki természetesen rögtön célba vette az oltárt és az ott helyet foglaló atyát. A pap roppant kedvesen fogadta a váratlan látogatót, így a mise félbeszakítása helyett a kutyával a lábánál folytatta beszédét. 

Mit keres egy kutya a templomban?

A nem mindennapi szertartásról videó is készült, ami futótűzként terjedt a felhasználók között, miután az internetre is felkerült. A felvételen jól látszik, hogy az eb egyáltalán nem zavartatja magát, és játékra hívná az atyát.

- Nagyjából kilenc óra lehetett, amikor az állat egyszer csak felbukkant - az egyház szóvivője a Bored Pandának nyilatkozott a rendkívüli esetről. A szóvivő hozzátette, hogy eleinte a kutya kissé rendetlenül viselkedett, mert leszedte a terítőket az oltárról, és felborított pár berendezést. 

Ezután vette célba a papot egy kis simogatás és játék reményében. Az atyának persze eszébe sem volt kirakni a blökit, hiszen, ahogy mondta: - Ő csak egy kisfiú, aki játszani akart. Sobreira atya egyébként nagy állatbarát hírében áll, egy alkalommal ugyanis egy kóbor kutya éppen szenteste keresett menedéket a templom falai között, mire a pap szó nélkül örökbe fogadta.

Szerencsére volt gazdája

Mivel a kutyán nyakörv és póráz is volt, a felekezeti tagok biztosra vették, hogy van gazdája. Végül egy hajléktalan ismerte fel: kiderült, hogy gazdája már nagyon idős, ráadásul Alzheimer-kórban szenved, így véletlenül nyitva felejtette a kaput, az eb pedig meglógott. Hermant az idős hölgy lánya kísérte haza, aki szintén nagyon boldog volt, hogy előkerült a kis rendbontó.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nagyon bizarr dolgot adtak a kutyára szájkosár helyett

A legtöbben szeretik a mókát, a kereskedők pedig szívesen szabják a portékájukat az emberi természet sajátosságaira a könnyebb eladás reményében. Tény, hogy általában szívesebben megveszünk egy praktikus dolgot akkor, ha az nemcsak hasznos, de szórakoztató is. Erre építettek azok is, akik emberi archoz hasonló védőmaszkokat készítettek kutyák számára, és hatalmas sikert arattak.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük