5 letehetetlen krimi-thriller a nyári vakációra - Vízpartra is tökéletesek

Izgalmas krimi-thriller könyveket találtunk a kiadók tavaszi kínálatában.

krimi-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2019 tavaszán jobbnál jobb krimi-thriller könyvekkel készültek a kiadók. Összeállításunkban megtalálható a szerzők közt a tavaly megismert elsőkönyves a második kötetével, a legolvasottabb francia krimiszerző, a nem tipikus svéd krimit író középiskolai tanár, az egyik legsikeresebb német regényírónő és az angol elsőkönyves megdöbbentő pszichológiai thrillerjével. Bármelyik krimi-thriller izgalmas nyári olvasmány a vakációra.

Michel Bussi nem véletlenül a legolvasottabb francia krimiszerző, és a Fekete vízililiomok nem alaptalanul az elmúlt évek legsikeresebb francia krimije. Számomra eddig az év legjobb krimikönyve. A történet helyszíne egy normandiai falu, Giverny, ahol Claude Monet életének utolsó 26 évét töltötte. A könyv egy gyilkossággal indul, aminek felgöngyölítése olyan, mint egy impresszionista festmény: minden apró részlete fontos, de, hogy megértsük, egészében kell szemlélnünk. Fel kell tárnunk a múltban történteket, hogy megértsük a jelen szereplőinek döntéseit és életét.  

fekete-vizililiomok
Michel Bussi - Fekete vízililiomok
21. Század Kiadó 
3990 forint

Adott egy kivételesen tehetséges, 11 éves, festőpalánta kislány, egy szédítően vonzó tanítónő és egy bagolyszemű, idős hölgy, aki mindent tud, és mindent lát.

Az Epte-folyó partján találnak rá Jérôme Morval helybéli szemész holttestére. A férfit meggyilkolták. Laurenç Sérénac, a toulouse-i rendőrakadémián frissen végzett nyomozó veszi kezébe az ügyet: a szép tanítónő, Stéphanie férjét tartja első számú gyanúsítottnak.

Egyedül az idős hölgy ismeri az igazságot, ő kalauzolja elbeszélőként az olvasót. De vajon milyen igazságra gondol? Hiszen a híres festménysorozat, a Vízililiomok tükörképeiben is összemosódik múlt és jelen, újraélednek gyilkosságok és szenvedélyek… 

Tinilányok, akiket a szüleik sem ismernek eléggé

Mattias Edvardsson Látszólag normális című könyve nem tipikus svéd krimi: bár egy gyilkosság áll a középpontjában, nem a rendőrségi nyomozásra, hanem a családtagok viselkedéseinek és döntéseinek magyarázatára koncentrál. A haláleset részletei és indítékai apránként derülnek ki: először a gyilkossággal vádolt tinédzser szemszögéből és múltbéli visszaemlékezéseiből, majd ugyanezen két idősíkban az apa, legvégül pedig az anya emlékképeiből és gondolataiból. Ezek végig legalább olyan izgalmasak, mint a könyv utolsó lapjai, amikor kiderül, mi is történt azon a bizonyos éjszakán.   

latszolag-normalis
Mattias Edvardsson - Látszólag normális
Partvonal Kiadó
3999 forint

Stella látszólag egy átlagos tinédzser, aki éli felhőtlen hétköznapjait, amíg egy nap meg nem vádolják egy nála jóval idősebb férfi meggyilkolásával. Mi köze lehet az üzletember halálához a kifogástalan hírű családból származó lánynak?

Stella apja az egyházközösség elismert lelkipásztora, aki odaadó férj, és rajong egyetlen gyermekéért. Elvei ellenére hazudik is a nyomozóknak, hogy alibit biztosítson a letartóztatott lányának, hiszen Stella úgyis ártatlan - de visszapillantva a gyerekkorára, kiderül, bonyolultabb eset, mint amilyennek az apja elsőre lefesti őt. 

A nyomozás során Stella szavaiból kiderül, hogy közelről ismerte a meggyilkolt férfit, és nem ez az egyetlen titok, amit a szülei előtt rejteget. A thriller legvégén Ulrika, az anya vall a család életéről. A védőügyvédként praktizáló nő egyedülálló perspektívát tár a nyomozók elé...

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Charlotte Link Figyelő szemek című könyvében csak kisebb mellékszerep jutott Kate Linville-nek, a londoni Scotland Yard őrmesterének, de a Fogócskában ő az, akinek szabadságát töltő, nem hivatalosan nyomozó rendőrként oroszlánrésze van abban, hogy egy friss és több múltbéli eltűnést, illetve gyilkosságot felgöngyölítsen. Ahogy az eltűnt gyermekük miatt aggódó szülők szembesülnek azzal, hogy talán egyáltalán nem ismerték a lányukat, úgy olvasónként is újra és újra felül kell vizsgálnunk, valóban azok-e a bűnösök, akikre a gyanúnk vetül.  

fogocska
Charlotte Link - Fogócska
General Press Kiadó
3790 forint

Kevesebb mint fél óra - mindössze ennyi időt tölt Deborah Goldsby a hétvégi bevásárlással egy álmos szombat délelőtt a helyi szupermarketben. Mire azonban visszaér a kocsijához, az autóban várakozó 14 éves lánya, Amelie nyomtalanul eltűnik.

Iszonyat lesz úrrá az észak-angliai kisvároson, mivel épp ugyanezen a napon találják meg a majdnem egy éve eltűnt Saskia Morris holttestét a Scarborough melletti lápvidéken. A szintén 14 éves lányt a jelek szerint hónapokig fogva tartották, és halálra éheztették. Egy sorozatgyilkos szedné az áldozatait a környéken?

Az Adam Fawley-detektívsorozat várva várt, második kötete  

Cara Hunter a 2018-as év üstököse volt, első kötete, az Egy közeli ismerős nálam a tavalyi év legjobb krimi-thrillerje volt. A Sötétben detektívsorozatának második kötete, melyben újra találkozunk az első kötetben megismert Adam Fawley detektívfelügyelővel, és még jobban megismerjük őt és nyomozócsapatának tagjait. Hiába olvastam Hunter első könyvét, amikor már azt hittem, tudom, ki a bűnös, ezúttal is olyan csavarokkal és összefüggésekkel tudott meglepni, ami félresöpörte a feltételezéseimet. 

sotetben
Cara Hunter - Sötétben - Adam Fawley #2
21. Század Kiadó
3990 forint

Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki sem tudja, kik ők - a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan személyek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk.

A ház tulajdonosa egy idős férfi, aki azt állítja, még sosem látta őket. Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt. De Adam Fawley detektívfelügyelő tudja, hogy semmi nem lehetetlen. És senki nem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik.

Harriet Tyce pszichológiai thrillerje sötét és kiszámíthatatlan. Főszereplője, Allison ügyvéd, de legalább annyira rászorulna a védelemre, mint a kliensei: a tökéletes apa képét mutató mintaférj annyira csendes terrorban tartja, és veszi el egyre inkább az önbizalmát, hogy a nő pillanatnyi örömforrásokért belemenekül egy megalázó viszonyba. A tetteknek azonban következményeik vannak, ahogy a sötét titkok is előbb-utóbb kiderülnek, bárkiéiről legyen is szó.

vernarancs
Harriet Tyce - Vérnarancs
Álomgyár Kiadó
3899 forint

Alison ügyvéd, látszólag mintaélete van odaadó férjjel, imádni való kislánnyal és felfelé ívelő karrierrel. Alison mégis egyre többet iszik, elhanyagolja a családját, és viszonya van egy kollégájával, aki egyre feszegeti a határokat.

Amikor megkapja élete első gyilkossági ügyét, ügyfele nem is tagadja, hogy több késszúrással megölte a férjét. Beismerő vallomást akar tenni anélkül, hogy védekezne. De valami nem stimmel a történetében. Közben valaki Alison titkait is kifürkészte, és azt akarja, hogy megfizessen értük.
Ezt is szeretjük