Az 5 legizgalmasabb krimi-thriller az indián nyárra - Letehetetlen mindegyik

A svéd krimiken túl is nagyon érdekes krimi-thrillereket tudunk ajánlani.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
A svéd krimiken túl is nagyon érdekes krimi-thrillereket tudunk ajánlani.

Bár a svéd krimik még mindig hatalmas népszerűségnek örvendenek, azok, akik már kicsit unják a gyilkosságokat és a nyomozós történeteket, számos izgalmas krimi-thrillert találnak. Összegyűjtöttünk öt olyan krimi-thrillert, melyet akár egy hétvége alatt is kiolvashatunk, de akkor sem veszítjük el a fonalat az izgalmas történetben, ha csak részletekben, a buszon vagy este, az ágyban olvasgatjuk. 

Sarah Pinborough nevét a Ne higgy a szemének! című pszichológiai thriller kapcsán ismerhette meg a magyar közönség. Akinek tetszett a csavaros történet az időbeni és szereplők közötti ugrálásokkal, de nem igazán jött be a misztikus történetszál, azok imádni fogják 13 perc című új kötetét. Ebben szintén senki nem az, akinek hisszük, a történetvezetésben külön ötletes, ahogy két szereplő közötti sms-váltások kavarják össze még jobban a történteket.

Sarah Pinborough: 13 perc 
21. Század Kiadó
3990 forint

13 percig halott voltam. 

Nem emlékszem, hogyan kerültem a jeges vízbe, de egyet tudok: nem baleset volt. 

És nem akartam öngyilkos lenni. 

Azt mondják, tartsuk magunkhoz közel a barátainkat, az ellenségeinket viszont még közelebb, de tizenévesen nehéz közöttük különbséget tenni. A barátaim szeretnek, tudom, hogy így van. De ez nem jelenti, hogy nem próbáltak megölni. 

A 13 perc lebilincselő történet manipulációról, félelemről, gyilkosságról és az igazság erejéről. Mellbevágó olvasmány, és, amikor letesszük, óhatatlanul elgondolkodunk: vajon mi magunk igazán ismerjük-e az embereket, akik a legközelebb állnak hozzánk.    

A. J. Finn A Nő az ablakban című kötete megjelenése után egy héttel egyből a New York Times bestsellerlistájának élére ugrott. Gillian Flynn, a Holtodiglan írónője is méltatta, azt írta, hogy Finn megalkotta az új évezred noirját. A főszereplő Anna is rajong a régi filmekért, ugyanakkor ő maga is egy hitchcocki thriller részévé válik. A lány a vonaton hősnőjéhez hasonlóan siralmas életét azzal színesíti, hogy az utcában lakó családokat figyeli meg, ami már inkább kémkedés, mint szimpla jószomszédi érdeklődés. Persze a külső szemlélő sosem a valóságot látja, hanem csak mások elképzelt világát, ami előbb-utóbb bajba sodorja, pláne, ha a saját életében is lenne mit eltakarítania. 

A.J. Finn: Nő az ablakban
Alexandra Kiadó
3990 forint.

Anna Fox egyedül él New York-i otthonában, egy üresen kongó, nagy házban, ami egykor boldog családi élete színtere volt. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiával küzd, napjait azzal tölti, hogy idegenekkel csetel a laptopján, régi filmeket néz, túl sokat iszik, és a szomszédjait figyeli. Amikor Russellék beköltöznek a szemközti házba, még inkább felerősödik benne a vágy, hogy újra együtt legyen szeretteivel. Aztán Anna meglát valamit az ablakból, amitől ingatag világa omladozni kezd. Tényleg látott valamit, vagy csak a képzelete játszott vele? És milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédait?

Jane Corry A férjem felesége című bemutatkozó kötetével magasra tette a lécet, nem csoda, hogy nagyon hamar nemzetközi bestsellerré vált. Második kötete, a Vértestvérek sem okoz csalódást. A lánytestvérek között megszokott a rivalizálás, az sem ritka, hogy gyerekként ki nem állhatják egymást, és ott tesznek keresztbe a másiknak, ahol csak tudnak. De, ha egyikük életveszélybe kerül, mi az erősebb: a vérségi kötelék vagy a barátság?

Jane Corry: Vértestvérek
21. Század Kiadó
3690 forint

Három kislány iskolába indul egy napsütéses, májusi napon. Egy óra múlva az egyikük halott.

15 évvel később találkozunk a két túlélővel, Alisonnal és Kitty-vel. Nagyon különböző életet élnek. Kitty egy otthonban lakik, nem képes beszélni, és nincsenek emlékei a balesetről, sem a tragédia előtti múltról. Alison rajztanár, első ránézésre teljesen normális nő. Ám ez csupán a látszat, ami megtévesztő lehet. Amikor állást vállal egy börtönben, végre fény derülhet az igazságra.

Valaki figyeli őket, és bosszúra készül… Vajon kit akar megölni?

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Lisa Wingate valós eseményeken alapuló, megindító regénye, az Elrabolt életek nem sokkal a megjelenése után felkerült a The New York Times és a USA Today sikerlistájára. A The Huffington Post a 2017-es év egyik legjobb regényének kiáltotta ki, a Goodreads olvasói pedig a 2017-es év legjobb történelmi regényének választották.

Egy idősek otthonában összetalálkozik egy idős és egy nő fiatal nő: előbbi a húgát véli felfedezni, míg az utóbbi számára feltűnő az idős May és a nagyanyja közötti hasonlóság. Történetük két idősík összefonódásával bontakozik ki, és az írónő öt Foss gyermek tragikus sorsán keresztül mutatja be, a huszadik század első felében hogyan kezelték eladható és pótolható vagyontárgyakként a szegény sorból származó gyerekeket. A téma ellenére a kötet nemcsak szomorúságot rejt, a gyerekek a legrosszabb helyzetben is meglátták a pozitívumokat, ez a hozzáállásuk pedig felnőtt életüket is nagyban befolyásolta. 

Lisa Wingate: Elrabolt életek 
Libri Könyvkiadó Kft. 
3699 forint

Memphis, 1939
A 12 éves Rill Foss és négy kisebb testvére szegénységben, de nagy szeretetben él szüleivel a Mississippi egyik lakóhajóján. A szülők távollétében Rill vigyáz a kistestvéreire, ám egyszer csak idegenek jelennek meg, hogy a gyerekeket a tennessee-i árvaházba vigyék. Bár hitegetik őket, hogy rövidesen hazatérhetnek, a kislány hamar rájön, hogy ez hazugság. Más sorsot szánnak nekik...

Dél-Karolina, napjainkban
Avery Stafford gazdag és kiváltságos családban született, és mindent megkapott az élettől. Szövetségi ügyészként dolgozik, a karrierje szépen ível felfelé, ám súlyosan beteg édesapja miatt egy időre haza kell térnie a szülői házba. Egy véletlen találkozás azonban kényes kérdéseket vet fel benne, és Avery-nek nem marad más választása, mint az, hogy elinduljon a múltba vezető hosszú, fájdalmas úton, és feltárja családjának eltitkolt történetét.

Azok, akik egy hátborzongatóan jó svéd krimire vágynak, Jesper Stein Szép álmokat, Feketerigó című kötetével nem lőnek mellé. A szerző nyolc évig dolgozott bűnügyi tudósítóként, így nemcsak a legsötétebb nyomozások menetét és részleteit ismeri jól, de azt is, hogyan reagál a közvélemény, és hogyan birkóznak meg a bűncselekményekkel a túlélők, és azok az áldozatok, akiket a rendőrség nem vett komolyan. A kötet az Axel Steen-sorozat egy újabb darabja, de önállóan is megállja a helyét. A főhős egy saját kisiklott életével is küzdő nyomozó, aki nem veti meg a kábítószert. Egy négy évvel korábban megoldatlanul zárult gyilkossági ügye kapcsán új lehetőséget kap nemcsak a gyilkos kézre kerítésére, de arra is, hogy kimásszon a gödörből.     

Jesper Stein: Szép álmokat, Feketerigó
Kossuth Kiadó
3990 forint

Axel Steen helyettes felügyelő üzenetet kap a múltból. Egy brutális nemi erőszak elkövetőjének DNS-mintája egyezést mutat egy négy évvel korábbi felderítetlen gyilkosság elkövetőjének DNS-ével. Axel újult erővel veti bele magát a nyomozásba. Kiderül, hogy az erőszaktevőnek több hasonlóan kegyetlen támadás is terheli a lelkét. Miközben Axel szeretné kapcsolatba hozni a gyilkosságot a szexuális bűncselekményekkel, kiderül, hogy a DNS-egyezés csak gondatlanság eredménye. A szexuális bántalmazásos esetek felderítése kapcsán mégis új nyomra lel a gyilkossági ügyben, és döbbenetes eredményre jut.
Ezt is szeretjük