Az ősz legjobb könyvei bekuckózós estékre: izgalmas krimik és thrillerek

Erős a krimi-pszichológiai thriller könyvkínálat 2018 őszére.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Erős a krimi-pszichológiai thriller könyvkínálat 2018 őszére.

2018 őszére az egyik legerősebb krimi-pszichothriller könyvkínálattal készültek a magyar kiadók. Egy új brit detektívsorozat első darabja olyan ütősre sikeredett, hogy személy szerint az eddig általam elolvasott legcsavarosabb kriminek tartom. Az olasz Luca D’Andrea második pszichothrillere is igazi csemege, Bill Clinton és James Patterson közös könyvére máris lecsapott a filmipar, Gillian Flynn könyvéből már készült is egy remek sorozat, Kerry Wilkonson kötetei pedig nem véletlenül lettek több országban is bestsellerek. 

Egy kislány eltűnt, egy másik 13 év után előkerült 

Az Egy közeli ismerős egy új detektívsorozat első darabja, ami lázban tartja a brit krimiolvasókat, és megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia minden sikerlistáján. Nem véletlenül. Személy szerint Cara Hunter könyvét a legjobb krimi-thrillernek tartom, amit eddig olvastam, ami tényleg az utolsó oldalig tartogat meglepetéseket. A nyomozó mellett egyre több személy nézőpontjával és egyre több információval szembesülünk a nyolcéves Daisy eltűnésével kapcsolatban, miközben az idősíkokban is ugrálunk. Ezek közül igazán 21. századi és színes elem a Twitter-bejegyzések bevonása, melyek mellett az újságcikkek és a kihallgatási jegyzőkönyvek is mind olyan részleteket tartalmaznak, amelyek rendre megingatnak abban, amit eddig a bűnténnyel kapcsolatban gondoltunk. Ezeket a szálakat az írónő ugyanakkor olyan tökéletesen szövi össze, hogy nem veszítjük el a fonalat. 

Cara Hunter: Egy közeli ismerős
21. Század Kiadó
3690 forint

A nyolcéves kislány, Daisy Mason eltűnik egy egyszerű családi vacsoráról. A csendes kertvárosban senki nem látott semmit - legalábbis ezt mondja mindenki. Adam Fawley detektív ugyanakkor tudja, hogy tíz ilyen esetből kilencben csak olyan ember lehet a tettes, akit az áldozat ismert. Vagyis valaki hazudik. Az óra ketyeg, könnyen kifuthatnak az időből…

Kerry Wilkinson könyvének is egy eltűnt kislány áll a középpontjában: egy nyugodt, angol kisvárosban a hatéves Olivia eltűnt a kertből. Ebben a történetben azonban nem a nyomozás áll a középpontban, a rendőrség nem tudta megoldani az ügyet, hanem a 13 évvel későbbi események, miután felbukkan egy fiatal lány, aki azt állítja, ő Olivia. Lassan kiderül, hol volt eddig, hogyan élt, milyen titkokat őriz a lány és a városlakók, illetve az is, néhányan miért nem örülnek a visszatérésének. Vajon egy anya mindig felismeri a gyermekét? 

Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért
Álomgyár Kiadó
3699 forint

Tizenhárom évvel ezelőtt Olivia Adams eltűnt. Most pedig visszatért... Vagy mégsem? Amikor a hatéves Olivia Adams eltűnt a kertjükből, Stoneridge kisvárosa felbolydult. Hogyan tűnhet el egy gyermek egy nyugodt angol kisvárosból? Tizenhárom év eltelt, és most Olivia visszatért. Az édesanyja meg van róla győződve, hogy a lánya az, de a többiek kétkedve fogadják. Ha valóban ő az eltűnt lány, akkor hol lehetett eddig? És mi történt azon a napsütéses délutánon?

Dél –Tirol hegyei között senki sincs biztonságban

Luca D’Andrea első, A gonosz maga című pszichothrillerével robbant be a nemzetközi könyvpiacra, második kötete, a Lissy pedig még az előzőt is felülmúlja. Az Olaszországban, Bolzanóban született szerző jól ismeri a hegyek világát, ezzel ismét egy nagyon különleges, kevesek által ismert világba ágyazza a történetet. A szereplőknek is megvannak a maguk sötét és szomorú titkaik, nem fekete-fehér, egyszerű karakterek. 

Luca D’Andrea: Lissy
21. Század Kiadó
3690 forint

A történet 1974-ben játszódik. Főszereplője Marlene, aki, mielőtt megszökik a férjétől, Dél-Tirol legrettegettebb bűnözőjétől, ellop tőle egy zafírokat tartalmazó bársonyzacskót. A férj azonnal a felesége után küldi legkegyetlenebb bérgyilkosát. A súlyos balesetet szenvedett asszonyt megtalálja és meggyógyítja egy elszigetelt hegyi tanyán élő férfi, aki jól ismeri a gyógyfüvek titkait. Aztán kezdetét veszi a bizarr fordulatok sora… 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gillian Flynnt a krimi-pszihothrillerek rajongóinak nem kell bemutatni. 2012-ben megjelent, Holtodiglan című kötete világszerte óriási sikert aratott, több mint 2 millió példány kelt el belőle. Regényei negyven országban jelentek meg, mind a Holtodiglanból, mind második könyvéből, a 2009-es Sötét helyekből hollywoodi filmadaptáció készült. Az Éles tárgyak az első regénye, 2006-ban jelent meg. Ez sem kerülte el a megfilmesítést, az HBO készíttet belőle sorozatot Amy Adams-szel a főszerepben, ami a Holtodiglanhoz hasonló csavarokat és egy, a Twin Peaks-hez hasonló, kissé őrült kisváros hangulatát árasztja. 

Gillian Flynn: Éles tárgyak
Alexandra Kiadó
3299 forint

A fiatal chicagói újságíróra, Camille Preakerre nyugtalanító megpróbáltatás vár néhány hónapos pszichiátriai kezelését követően: főszerkesztője visszaküldi fojtogató szülővárosába, hogy az ott történt gyerekgyilkosságokról tudósítson. A viktoriánus stílusú, kísérteties családi házban Camille-t megrohanják boldogtalan gyerekkorának emlékei, és akaratlanul is azonosulni kezd a meggyilkolt kislányokkal. Miközben egyre mélyebbre rántják sötét múltjának démonai, és felszakadnak soha be nem gyógyult sebei, versenyfutásba kezd az idővel, hogy kiderítse, ki lehet a tettes. 

Izgalmas krimi az USA egykori elnökének tollából

2018 egyik legjelentősebb könyves szenzációja Bill Clinton és James Patterson könyve, Az elnök eltűnt. A nagyszerű thriller egy olyan eseményről szól, ami bármikor megtörténhet, és amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. A szerzők egy olyan fenyegetést vázolnak fel, amely nem csupán a Fehér Házat érinti, hanem egész Amerikát. A nemzetet elborítja a félelem és a kétségbeesés. Kiber-terrorizmusról suttognak, kémkedésről, árulóról a kabinetben. Maga az elnök is gyanúsított, nem sokkal később pedig egyszerűen eltűnik… 

Mivel eleinte ugyanolyan tudatlanok vagyunk, mint mindenki, aki a főszereplő, Duncan elnök legbelsőbb körein kívül helyezkedett el, nehéz követni, ki kicsoda, és milyen titkok azok, amelyekről jobb, ha minél kevesebben tudnak, de idővel kibontakozik egy sötét, a modern kori Amerikai Egyesült Államokat eltörölni kívánó történet. Bill Clintonnak köszönhetően hitelesek a Fehér Házhoz kötődő részletek és a politikai intrikák, James Patterson pedig a feszültségkeltés nagymestere a kötetben.

Bill Clinton - James Patterson - Az elnök eltűnt
21. Század Kiadó
3990 forint 

Amit csak egy elnök tudhat. Amit csak egy elnök tehet meg. Amikor az egyetlen lehetőség - elképzelhetetlen… Az elnök eltűnt. Thriller, amit csak egy elnök képes megírni. 

Joe elégedett a tanári állásával, odáig van négyéves fiáért, imádja a feleségét, mintaapa és mintaférj, de egy kicsit unalmas. Azt hiszi, felesége mindenben olyan őszinte hozzá, amilyen ő maga, de tévednie kell, Mel a jelek szerint megcsalta, és kérdéses, hogy bízhat-e benne. Főleg, miután a felesége szeretőjének meggyilkolásával vádolják. Úgy tűnik, Joe-val valaki gonosz játékot űz, amibe a közösségi oldalak, mobiltelefonja és a számítógépe is összeesküdött ellen. Valaki mindig egy lépéssel előtte jár. A könyv végére már senki sem az, akinek hittük, a csavaros végkifejletre pedig senki sem számít. 

T. M. Logan: Hazugságok
General Press Kiadó
3690 forint

Amikor Joe Lynch a londoni csúcsforgalomban a kisfia kérésére a felesége autója után ered, még nem sejti, hogy a meglepetésnek szánt akció örökre megváltoztatja az életét. Akkor sem gondol semmi rosszra, amikor a szálloda halljában megpillantja, ahogy Mel indulatosan veszekszik egy közös barátjukkal, Bennel. Később a mélygarázsban elkapja a férfit, hogy kiderítse a nézeteltérés okát. A heves vita hamarosan verekedéssé fajul, és Ben a földön marad. Joe-nak ekkor egy családi vészhelyzet miatt haza kell rohannia, amikor pedig visszatér a verekedés helyszínére, már nem találja ott Bent. Ám ekkor még nem gondol arra, hogy komoly bajba került.
Ezt is szeretjük