Emlékszel az X-Faktor vékonyka énekesnőjére? Most komoly súlyproblémája van
A személyi edző szerint nem lesz könnyű a változás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nehéz elképzelni, de Kováts Verának hízni ugyanolyan nehéz, mint másoknak lefogyni. Az énekesnő profi edző segítségét kérte tömegének növeléséhez.

Kováts Vera
Rénes Szilvia, személyi edző

Míg a legtöbbet fogyókúrázó hírességekről hallani, előfordul, hogy valaki éppen hízókúrázni szeretne. Kováts Vera évek óta küzd súlyproblémákkal, ám bármit tett, eddig nem sikerült növelnie a tömegét.

Nem adhat vért

- Csak akkor tudok teljes mértékben a céljaimra összpontosítani, ha egészséges vagyok, van energiám a munkára, a tanulásra és a szórakozásra is - árulta el Kováts Vera. - Sajnos a szakmám miatt a rendszerességet belevinni az életembe elég nehéz. Emellett nagyon figyelek, hogy apró dolgoknál például legyen egy kis ritmus a napjaimban.

Az első és legfontosabb, amit tenni szeretnék még a saját egészségemért, az az, hogy felszedek pár kilót. Többször küldtek már el véradásról is, hogy 50 kilogramm alatt sajnos nem tudják levenni a véremet. Legalább annyira szeretnék meghízni, hogy vért adhassak. Plusz három kiló sem zavarna! Sokan bolondnak hisznek emiatt, nehéz elképzelni, de meghízni ugyan olyan nehéz, mint egyeseknek lefogyni - mondta Vera, akinek áprilisban jelenik meg új videoklipje.

Az énekesnő elhatározta: komoly, szakmailag ellenőrzött hízókúrába fog. Ebben Rénes Szilvia személyi edző segíti, akivel hetente többször edzéssel és táplálkozási tanácsadással dolgoznak a súlygyarapodáson.

Hízni nehezebb, mint fogyni

- Nagyon nehéz azoknak, akik nem tudnak hízni, talán rosszabb, mint a fogyókúra - mondta Rénes Szilvia. - A hízás egy módon lehetséges, izomtömeg-növeléssel. Nagy súlyokkal kell dolgozni, kisebb ismétlésekkel. A nagy súly relatív, ettől általában mindenki megijed. Magához és edzettségi állapotához képest nagy súllyal. Nem súlyemelőnek készülünk.

Nagyon könnyű dolgom van Verával, mert gyorsan fejlődik. Ameddig másnál folyamatosan dolgozni kell az egyensúlyérzéken, addig Verának nagyon jó a koordinációja, ezért már első alkalommal adhattam neki bonyolultabb gyakorlatokat. Megbízható és pontos. Nem mondja le az edzéseket, látszik az akaratereje, biztosan nagyon gyorsan fog fejlődni - árulta el a Royal Shape vezetője. A szakember hozzátette: Kováts Vera nincs egyedül a problémájával, legalább annyian szeretnének hízni, mint fogyni.

Ezt is szeretjük