Meghosszabbítják az országos koronavírus-tesztelést: miért van erre szükség?
Még nagyjából 1200 ember részvételére van szükség.

koronavirus-teszt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az országos koronavírus-tesztelés szombaton befejeződik - tájékoztatta a Semmelweis Egyetem csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint még mintegy 1200 ember részvételére van szükségük a hazai orvosképző egyetemeknek ahhoz, hogy országosan és regionálisan is reprezentatív legyen a koronavírus-tesztelés eredménye, ezért a szűrés határidejét szombat 19 órára módosították.

Hozzátették: a Központi Statisztikai Hivatal - KSH - által meghívottakat, akik a szűrésen eddig meg nem jelentek meg - kérés esetén - lakóhelyükön is felkeresik az egyetemek munkatársai. Ezt az igényt a 06-80-200-766 és a 06-80-808200 zöldszámon lehet jelezniük.

Emellett mindennap reggel hét és este hét óra között három fővárosi helyszínen - a városmajori szív- és érgyógyászati, a bőrgyógyászati, valamint a fül-orr-gégészeti klinikán - is várják azokat, akik az utolsó pillanatra halasztották a tesztelést.

Ahhoz, hogy a felmérés valós képet mutasson, a 14 éven felüli lakosságra reprezentatív legyen a minta, összesen 10 500-11 200 ember részvételére van szükség, így továbbra is számítanak a tesztelésre meghívottakra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Semmelweis Egyetem kedden közös konferencián jelentette be, hogy a KSH által kiválasztott 17 787 ember mintegy fele vett részt hétfőig a május 1-jén kezdődött, országos, reprezentatív Covid-19 szűrővizsgálaton. A vizsgálat részeredményeit ismertető konferencián elhangzott: 8276 tesztből kettő lett pozitív, és az átfertőzöttségi arány is alacsony.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Miért veszélyesebb a nőkre a koronavírus?

A The Lancet című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban felhívják a globális egészségügyi intézmények, valamint az érintett országok kormányainak figyelmét, hogy a pandémiának van egy genderspecifikus vetülete is, vagyis nem egyformán érinti a férfiakat és a nőket, így elmélyítheti a nemek közötti egyenlőtlenségeket.

Ezt is szeretjük