Keddtől már nem lehet ingyenesen parkolni az országban: Gulyás Gergely más fontos változást is bejelentett
A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely megerősítette, hogy keddtől eltörlik az ingyenes parkolásról szóló rendeletet.

D  AS20201008008
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most, hogy a harmadik hullám is leszálló ágban van, és már több, mint 4,8 millió ember megkapta a koronavírus elleni vakcinát, újabb intézkedéseket hozott a kormány. 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón több fontos változást is bejelentett, valamint azt is hozzátette, hogy a számításaik szerint a pünkösdi hétvégére meglehet az ötmillió beoltott - ami újabb lazításokat hozhat.

Ezek a legfontosabb változások

Három hete, április utolsó napján Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában bejelentette, hogy rengeteg lazítás jöhet 4 millió beoltott után, ami aztán másnap már meg is valósult, így a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára sokkal szabadabbá vált az élet. Gulyás Gergely a mai kormányinfón a következő változásokat tette hozzá az eddigi lazításokhoz.

  • Keddtől megszűnik az ingyenes parkolás az országban.
  • Augusztus 31-ig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot.
  • A kormány szerint pünkösdkor meglesz az ötmillió beoltott.
  • A kormány járványügyi enyhítésekről tárgyalt szerdán, pénteken ezekről az operatív törzs dönt, ezután még pénteken ezeket Orbán Viktor be is jelenti. Pénteken döntenek arról is, mikor lehetnek rendezvények, koncertek.
  • Nem veszünk részt a következő uniós vakcinabeszerzésben, mert van még 10 millió nyugati vakcina az országban, ha szükség van harmadik oltásra, az is biztosított.
  • Azok is megkaphatják a vakcinát, akik kevesebb mint három hónapja fertőződtek meg, mert van elég vakcina az országban.

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Lazultak az oltási időpontfoglalás feltételei: az operatív törzs változásokat közölt

Hasznos információkat közöltek az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

(Borítókép forrása: MTI/Kovács Tamás)

Ezt is szeretjük