Szombaton újabb lazítások jönnek: Orbán Viktor bejelentette a nyitás lépéseit

A védettségi igazolvány fontossá válik a következő időszakban.

orbán-viktor-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor múlt hét péntekenjelentette be, hogy már 3,5 millió ember megkapta Magyarországon a koronavírus elleni első oltását, ezért szombaton kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai.

A miniszterelnök akkor azt is hozzátette, hogy ha elérjük a négymilliós számot, még több lazításra kerülhet sor, Gulyás Gergely pedig a csütörtöki Kormányinfón hozzátette, hogy 5 millió beoltottnál - amit május közepére várnak - újra meg lehet majd tartani a lakodalmakat és nagyobb családi rendezvényeket is.

Hamarosan meglesz a 4 millió beoltott

Orbán Viktor április utolsó napján, pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában elmondta, hogy a folyamatosan zajló oltásoknak hála hamarosan eléri az ország a 4 milliós célt, ezért ismét lazításokra lehet számítani, amik szombat reggel, azaz május 1-én lépnek életbe. Ezek a következők:

  • A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
  • Akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, este 11 óráig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek, valamint a 18 év feletti, versenyre készülő, igazolt sportolókat is.
  • A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
  • A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Regisztráltál oltásra, de még nem hívtak? Itt nézheted meg, hogy rögzítve van-e a jelentkezésed

A honlapon a védettségi igazolvány állapota is lekérhető.

(Borítókép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezt is szeretjük