Szombaton újabb lazítások jönnek: Orbán Viktor bejelentette a nyitás lépéseit
A védettségi igazolvány fontossá válik a következő időszakban.

orbán-viktor-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor múlt hét péntekenjelentette be, hogy már 3,5 millió ember megkapta Magyarországon a koronavírus elleni első oltását, ezért szombaton kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai.

A miniszterelnök akkor azt is hozzátette, hogy ha elérjük a négymilliós számot, még több lazításra kerülhet sor, Gulyás Gergely pedig a csütörtöki Kormányinfón hozzátette, hogy 5 millió beoltottnál - amit május közepére várnak - újra meg lehet majd tartani a lakodalmakat és nagyobb családi rendezvényeket is.

Hamarosan meglesz a 4 millió beoltott

Orbán Viktor április utolsó napján, pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában elmondta, hogy a folyamatosan zajló oltásoknak hála hamarosan eléri az ország a 4 milliós célt, ezért ismét lazításokra lehet számítani, amik szombat reggel, azaz május 1-én lépnek életbe. Ezek a következők:

  • A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
  • Akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, este 11 óráig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek, valamint a 18 év feletti, versenyre készülő, igazolt sportolókat is.
  • A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
  • A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Regisztráltál oltásra, de még nem hívtak? Itt nézheted meg, hogy rögzítve van-e a jelentkezésed

A honlapon a védettségi igazolvány állapota is lekérhető.

(Borítókép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezt is szeretjük