Orbán Viktor ma fontos bejelentést tesz a szigorításokról - Rekordot döntött a fertőzések száma Magyarországon
Ma ismét rekordot döntött az új fertőzöttek száma az országban, így a kormány szigorúbb intézkedések bevezetését tervezi.

32364191 04d342c4e4434bf5705c344e85c8c25b o
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A járvány második hullámának sűrűjében vagyunk, a koronavírus sokkal intenzívebben fertőz, mint a tavaszi időszakban. Az operatív törzs keddi tájékoztatója szerint előző nap 3989 új fertőzöttet azonosítottak, és 84-en haltak meg a vírus miatt, ami a korábbi adatok alapján rekordnak számít.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, hogy Európában és Magyarországon is a második hullám felszálló ága zajlik, ezért várhatóan még tovább emelkedik majd a napi esetszám.

Fontos bejelentést tesz ma Orbán Viktor

A sajtótájékoztatón nemcsak a legfrissebb adatok hangzottak el, hanem a járványügyi osztály vezetője azt is elmondta, hogy Orbán Viktor ma kora este bejelentést tesz a kormányülést követően, ami a további szigorításokat foglalja magában. Galóczi Ágnes hozzátette, hogy az operatív törzs több javaslatot is megfogalmazott a kormánynak a további intézkedések bevezetésére, így nagy valószínűséggel azokat tanulmányozzák a kormányülésen.

GettyImages-1214218999
Fotó: ozgurcankaya / Getty Images Hungary

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn bejelentette, hogy a jelenlegi intézkedések már nem elegendőek a járvány gyors terjedése miatt, így várhatóan sokkal szigorúbb szabályok léphetnek életbe, ám akkor ezekről még nem árult el több információt. Magyarországon jelenleg 63 940 aktív fertőzöttet tartanak számon, a járvány kitörése óta pedig 86 769 koronavírusos embert azonosítottak itthon, amivel hazánk jelenleg az 56. legfertőzöttebb ország a világon. A magyar adatok alapján már Kínát is megelőztük, ahol 86 070 fertőzöttet azonosítottak eddig.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A hétfői statisztika szerint a hazai betegek átlagéletkora 76 év, 4767-en vannak jelenleg kórházban, ezek közül pedig 348-an vannak lélegeztetőgépen. Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a szakemberek már a szennyvizeket is vizsgálják, Közép-Európában Magyarországon elsőként alkalmaznak örökítőanyagot célzó nyomonkövetéses vizsgálatot, amiből előre ki lehet szűrni, mely területeken jelenhet meg fokozottabban a vírus. Az eddigi vizsgálatok alapján nemcsak Budapest, hanem például Veszprém vagy Tatabánya is fokozottan érintett, ezeken a helyeken erősödhet a járvány a következő napokban, hetekben.

Halálosak, mégis nagyon érdekesek: a koronavírus és más kórokozók mikroszkóp alatt

Ha élőben érdemes is őket elkerülni, mikroszkóp alatt elég mutatósan néznek ki.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük