Halálosak, mégis nagyon érdekesek: a koronavírus és más kórokozók mikroszkóp alatt
Ha élőben érdemes is őket elkerülni, mikroszkóp alatt elég mutatósan néznek ki.

corona The Csientist Magazine
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mikroszkopikus világ megannyi csodát rejt. Az élet egy számunkra láthatatlan formája is felfedheti magát, amint a megfelelő eszközzel és nagyításban szemléljük a dolgokat.

Erre legalkalmasabb a TEM, vagyis transzmissziós elektronmikroszkóp, ami elektron-sugárnyalábot használ a vizsgált tárgy képi felnagyítására.

Izgalmas képek halálos kórokozókról

A TEM eszközeivel gyönyörű felvételek készíthetőek. Ezek eredetileg fekete-fehérek, a könnyebb tanulmányozás érdekében utólag színezik őket, így elkülöníthetőek a kórokozók egyes részei egymástól és a fertőzött szövetektől is. A következő galériában ilyen fotók találhatók.

(Képek: Science Source, Twitter: @mICROBIUO, Science friday, Scientist Magazine, Medium.com, Jackson Laboratory, Paramedics World, Pinterest)

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Ezt is szeretjük