Halálosak, mégis nagyon érdekesek: a koronavírus és más kórokozók mikroszkóp alatt

Ha élőben érdemes is őket elkerülni, mikroszkóp alatt elég mutatósan néznek ki.

corona The Csientist Magazine

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mikroszkopikus világ megannyi csodát rejt. Az élet egy számunkra láthatatlan formája is felfedheti magát, amint a megfelelő eszközzel és nagyításban szemléljük a dolgokat.

Erre legalkalmasabb a TEM, vagyis transzmissziós elektronmikroszkóp, ami elektron-sugárnyalábot használ a vizsgált tárgy képi felnagyítására.

Izgalmas képek halálos kórokozókról

A TEM eszközeivel gyönyörű felvételek készíthetőek. Ezek eredetileg fekete-fehérek, a könnyebb tanulmányozás érdekében utólag színezik őket, így elkülöníthetőek a kórokozók egyes részei egymástól és a fertőzött szövetektől is. A következő galériában ilyen fotók találhatók.

(Képek: Science Source, Twitter: @mICROBIUO, Science friday, Scientist Magazine, Medium.com, Jackson Laboratory, Paramedics World, Pinterest)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük