Hamarosan megvan az 5,5 millió beoltott, megszűnnek a járványügyi korlátozások: így változik az életünk
Ismét fontos lazításokat jelentett be a kormány.

maszk-kidobás
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy Orbán Viktor bejelentette, hogy már ötmillió magyar kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, ezzel pedig számos korlátozó intézkedést is eltöröltek, többek között az utcai maszkviselést és a kijárási tilalmat is.

Bár az élet már hasonlít ahhoz, amit a járvány előtt éltünk, az alapvető védelmi intézkedések még életben vannak. Jelenleg minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

Viszlát maszk!

Kedden megtartotta második ülését a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs, amelynek vezetője, Novák Katalin szerdán egy Facebook-posztban bejelentette, hogy 5,5 millió beoltottnál a jelenlegi korlátozások jelentős részét megszünteti a kormány. A csütörtök reggeli adatok alapján 5 445 544 fő kapta meg az első oltását, ám a Kormányinfón bejelentették, mikor és milyen további lazítások várhatók.

D  AS20201008008
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az alábbi fontos döntéseket közölte, amik 5,5 millió beoltottnál lépnek életbe:

  • Megszüntetik a maszkviselést, csak az egészségügyi területeken kell továbbra is hordani.
  • Védettségi igazolás nélkül is lehet menni szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe, strandokra. A védettségi igazolvány továbbra is szükséges lesz a tömegrendezvényeken, koncerteken, éjszakai szórakozóhelyeken.
  • Július 1-től az Európai Uniós zöld útlevél hatályba lép, kormányablakokban, ügyfélkapun keresztül lehet igényelni. Jövő hétfőtől érkeznek további részletek a zöld kártyáról, amit három esetben lehet igényelni: azoknak, akik átestek a betegségen, negatív PCR-teszt és beoltottság esetén.

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezek a koronavírus delta variánsának legjellemzőbb tünetei: fiataloknál is jelentkezhet

Fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírus delta variánsával fertőzöttek.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük