Friss felmérés készült a hiteltörlesztési moratóriumról: az adósok felénél semmi nem változik
Sokan döntöttek úgy, hogy folytatják hiteleik törlesztését.

szamol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Százezrek folytatják hiteleik törlesztését a moratórium ellenére a Bank360.hu összesítése szerint. A szakportál keddi, banki információk alapján közölt tájékoztatása szerint a hitelesek mintegy 20-30%-a élt már a törlesztés folytatásának lehetőségével.

A Bank360.hu felidézte, hogy a moratórium életbe lépése után végzett online felmérésük szerint a hitelszerződéssel rendelkező adósok 49%-a nem szeretne élni a törlesztési moratóriummal. A felmérést csaknem 1250, hitelszerződéssel rendelkező ügyfél bevonásával végezték.

A válaszok szerint az egy hitelt törlesztők 54%-a mondana le a moratóriumról, a több kölcsönt is fizetők közül ugyanakkor csak 38% látja biztosítottnak a törlesztést, a többség tehát ebben az esetben inkább kihasználná a moratóriumot.

A kormány a koronavírus-világjárvány nemzetgazdasági hatásainak mérséklése érdekében március 19-én rendelkezett arról, hogy a hitelekre a bankok az év végéig fizetési haladékot, moratóriumot biztosítsanak a lakossági és a vállalati ügyfeleiknek is.

Fotók: Getty Images

Fertőzhet az étel, amit házhoz rendelsz?

A szigorítások elrendelésével az ételek házhoz szállítása az aranykorát éli: olyan éttermek is átálltak elviteles és kiszállítós rendszerre, amely helyeken korábban ez nem volt jellemző. Viszont sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon biztonságos a házhoz rendelt étel?

Ezt is szeretjük