Ki kerül kórházba a koronavírus miatt? Az infektológus ismertette a tényeket
Szlávik János azt mondta: kórházban csak a súlyos, életveszélyes állapotban lévőket kell kezelni.

koronavirus

A koronavírus-járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A műsorban felidézték a koronavirus.gov.hu-ra feltett hétfő reggeli információkat, amelyek szerint meghalt újabb két, kilencven év feletti, alapbetegségekkel küzdő beteg a koronavírus-járványban Magyarországon, az azonosított fertőzöttek száma pedig 447-re nőtt. Szlávik János az adatokra reagálva elmondta, a járvány kibontakozásával az enyhe tünetekkel rendelkezők otthon is gyógyulhatnak. Ilyenkor néhány hét alatt enyhülhet a láz és a köhögés - tette hozzá.

Ki kerül kórházba?

A kórházban csak a súlyos, sokszor életveszélyes állapotban lévőket kell kezelni, közülük körülbelül 10-15% szorul gépi lélegeztetésre - mondta. Szlávik János felhívta a figyelmet: megállapították, hogy a koronavírus a már teljesen gyógyult, és már jó állapotban lévő betegek szervezetében is kimutatható. Ezért azoknál, akik már három napja jól vannak, további, kéthetes otthoni karanténra van szükség, hiszen csak így lehet biztosítani, hogy nem adják tovább a kórt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Hozzátette, vannak olyan gyógyszerek, amelyekkel a betegség súlyossá válása megelőzhető, ezek között vannak különböző malária elleni készítmények, antibiotikumok és más vírus elleni gyógyszerek. Ezek kombinációjával - úgy tűnik - Magyarországon is sikerül a súlyosabb szövődmények kialakulását csökkenteni. A betegek 30-40%-ánál alkalmaznak ilyen készítményeket - mondta. Valódi gyógyszer a koronavírus ellen egyelőre csak kísérleti stádiumban létezik - hangsúlyozta.

Kiemelt kép: Getty Images

Súlyos tévedések keringenek a köztudatban a koronavírussal kapcsolatban

Az új koronavírus terjedésével megjelentek a tévhitek is, ezeket cáfolja meg, és a betegséggel kapcsolatban néhány alapvető kérdést is tisztáz a Magyar Tudományos Akadémia összeállítása, amelyet az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kiadványa alapján készítettek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük