A minisztérium arra kér, töltsd ki ezt a kérdőívet a koronavírussal kapcsolatban

Akár mindennap egyszer is elvégezheted a kitöltést.

Koronavírus: kérdőív
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy országos epidemiológiai előrejelzési rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával - közölte az az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A kutatást egy online kérdőív néhány percig tartó kitöltésével bárki segítheti, az ITM ezért erre kér mindenkit. A válaszadás anonim.

A leghasznosabb segítséget az jelenti, ha a válaszadó lehetőség szerint megismétli, mostantól akár mindennap egyszer elvégzi a kitöltést. A közlemény szerint a pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjtenek adatokat. A kérdőív ezen a linken érhető el.

A Koronavírus kérdőív célja, hogy a kitöltők névtelen adatszolgáltatása alapján - a kapcsolattartási szokásokat felmérve - olyan adatbázis építését alapozza meg, amely hozzájárul az új koronavírus terjedésének megértéséhez. A magyar kutatócsoportok az adatok ismeretében hatékonyabb megelőzési módokat fejleszthetnek a terjedés lassítása, megakadályozása érdekében.

Fotók: Getty Images

Nem csak a liszt és az olaj fogy

Emberek tömegei rohamozták meg a boltokat, és ürítették ki a polcokat a koronavírus kitörése miatt világszerte. Sok helyen gondot okozott, hogy egyesek annál jóval többet vettek, mint amire tényleg szükségük van.

Nem csak a liszt és az olaj fogy: a legfurcsább dolgok, amiket nagy tételben vásároltak fel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük