Nyilvánossá tették a koronavírus magyar áldozatainak korát, nemét és alapbetegségeit
Mától változik a magyarországi adatok közlése a koronavírussal kapcsolatban.

gyertyalang

Keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatinak közlése, látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége vagy -betegségei is - közölte az MTI-vel a Koronavírus Sajtóközpont. A beazonosított fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek.

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb. Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük. A részletes adatok ide kattintva érhetők el.

Átláthatóbb adatok

Az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelik, hogy összességében átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a fertőzés, és hányan magában a koronavírus okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a tényleges fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosítottaknak, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.

A legfrissebb, kedd reggeli adatok szerint 492-re nőtt a Magyarországon azok száma, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Továbbá elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. A halálos áldozatok száma ezzel 16 főre nőtt. Emellett 34 főről 37 főre nőtt a gyógyultak száma is. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik terjeszthetik a betegséget.

Kiemelt kép: Getty Images

Súlyos tévedések a koronavírussal kapcsolatban

Az új koronavírus terjedésével megjelentek a tévhitek is, ezeket cáfolja meg, és a betegséggel kapcsolatban néhány alapvető kérdést is tisztáz a Magyar Tudományos Akadémia összeállítása, amelyet az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kiadványa alapján készítettek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük