3 könyv, amit el kell olvasnod

Minden idők legjobb tinikönyvei

Kapcsolódj ki egy jó könyv segítségével, éld bele magad a sztoriba, és okulj belőle!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ifjúsági könyvek között is könnyen akadhatsz igazi gyöngyszemekre, amelyek nemcsak kikapcsolódást nyújtanak, de bele is élheted magad a szereplők helyzetébe.

Most három olyan könyvet ajánlunk neked, ami humorral fűszerezve mutatja be a tinédzserek életét, különböző nem ritka szituációkban.

Nick Hornby: Betoncsók

A 16 éves Samnek mindene a gördeszka: ott van a szobája falán Tony Hawknak, a világ legnagyobb deszkás bajnokának a posztere, és vele beszéli meg élete kisebb-nagyobb problémáit. Hogy éppen milyen trükköket gyakorol, meg azt is, hogy mostanában milyen jól alakulnak a dolgai. És hogy szerelmes lett. Sőt, lefeküdt Aliciával. Életében először szexelt!

Sam tudja, hogy vigyáznia kell: nem akarja megismételni azt a hibát, amit az anyja követett el 16 éves korában - ebből könnyen ki lehet számolni, hogy az anyja 32 éves. És mellesleg olyan jó csaj, hogy Sam egyik barátja szívesen járna vele. Amíg rá nem jön, hogy mekkora korkülönbség van köztük.

Sam tehát próbál vigyázni, mert ő igenis el fogja végezni az egyetemet. Nem úgy, mint az anyja, az apja vagy a nagypapája, akik mind valami hülyeséget csináltak tizenéves korukban, és aztán bánhatták egész életükben.

Sam csak azt nem tudja még, hogy "az ember őrizkedhet a bajtól az életének nagyjából minden egyes percében, leszámítva, mondjuk, öt másodpercet, és az az öt másodperc a lehető legnagyobb bajba sodorhatja".

Nick Hornby regénye arról szól, hogy mit kezdhet az életével egy 16 éves fiú, akinek öt másodperc miatt fenekestül felfordul az élete. Úgy, hogy még Tony Hawk sem tud segíteni rajta. Vagy mégis?

Sue Townsend: A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója

Bár nem tartozik a legújabb könyvek közé, A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója még ma is megállja a helyét. Az olvasmány bepillantást enged egy pattanásos kamasz fiú zűrös mindennapjaiba, elfogultság nélkül. A meg nem értett tinédzser életét, szülei konfliktusait, szerelmét és szenvedéseit nevetésre ingerlő módon, különleges humorral mutatja be az írónő. A lehengerlő őszinteség és a sok kamaszra ráillő jellemvonások görbe tükröt tartanak az olvasó elé is.

Cecily von Ziegesar: Bad Girl

New York, Manhattan. Mit csinál az ember tizenévesen, ha gazdag, szép, okos, mindezt tudja is magáról, és csupán egy szabályt ismer: azt, hogy nincs szabály? Vadul partizik, keresi a nagy Ő-t, de a biztonság kedvéért mindenkit kipróbál előtte, ahogy Serena és Blair, a két divatguru barátnő, akik a leggonoszabb trükköktől sem riadnak vissza, ha egy helyes pasiról van szó.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Fordulatos életüket maga badgirl kommentálja, aki a közös chaten flörtöl és kavar, blogján pedig kibeszéli barátnőit és beszól riválisainak, hajt az aktuálisan jó pasikra, és hűvös távolságtartással kezeli az örökös lúzereket. Ja, és badgirl kilétét titokzatos homály fedi. Ilyen barátok mellett kinek kellenek ellenségek? Cecily von Ziegesar New York szerelmese, aki egy elit magániskola diákjaként maga is nagyszájú bajkeverő hírében állt, akárcsak Blair - vagy a népszerű Bad Girl-könyvek többi szereplője. A több mint tízkötetes sorozat a The New York Times állandó ifjúsági listavezetője. A Szex és New York felturbózva! 

Ezt is szeretjük