Az állatorvosnál tudta meg a család, hogy nem kiskutyát fogadtak be az utcáról

A kis kojot kutyaként került a családhoz.

Kojot, kutya
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy massachusettsi család befogadott egy útszélen kóborló, rossz állapotban lévő kiskutyát, amikor azonban állatorvoshoz vitték, az gyorsan megállapította, hogy nem kiskutyát, hanem prérifarkaskölyköt találtak - közölte a barnstable-i Cape Wildlife Center vadvédelmi központ. Úgy tűnt, a kis állat túl fiatalon szakadt el családjától ahhoz, hogy önállóan boldogulni tudjon. Egy forgalmas út mentén bukkant rá egy helyi család.

- Ahogy kiderült, hogy egy kojotról van szó, bennünket hívtak segítségért - idézte a The Guardian online kiadása a központot. A kis keleti prérifarkas a központ elkülönítő kórtermében lábadozik. A Rhode Island-i vadállatklinikáról hoztak neki egy "mostohatestvért", akivel hamarosan be is mutatják őket egymásnak. Miután megkapják az oltásaikat, a központ azt tervezi, hogy együtt neveli fel a két kölyköt kültéri karámjában.

- Lehetővé tesszük, hogy megtanulják a természetes viselkedést. Nagyon igyekszünk, hogy minél természetközelibb nevelést kapjanak - közölték a gondozók. Noha a prérifarkaskölyköt sikerült megmenteni, a központ szerint könnyen lehetett volna rossz vége a kalandnak, a kojotok ugyanis - a mosómedvékkel, a görényekkel, a denevérekkel és a mormotákkal együtt - Massachusettsben veszettséget terjesztő fajnak, a vírus gyakori hordozójának számítanak.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

- Hálásak vagyunk minden egyes embernek, aki időt szán arra, hogy a rászoruló, vadon élő állatokon segítsen, de mindig arra biztatjuk őket, hogy a beavatkozás előtt hívjanak fel szakembert - közölte a központ.

Kiemelt kép: Getty Images

Kvíz: felismered, milyen kutyafajta látható a képen?

Vannak olyan fajták, amelyek nagyon hasonlítanak egymásra, csak alig észrevehető köztük a különbség. Meg tudod mondani a képek alapján, hogy milyen fajtájú kutyát látsz?

8 háziállat, akit nem kellett volna otthon hagyni egyedül: apokalipszist idéztek elő a lakásban

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük