Száz koalát mentett ki az ausztráliai bozóttűzből a hős kutya: kitüntetést kapott érte

A koalamentő kutya mindenki szívébe belopta magát, idén kitüntetést is kapott hőstettei után.

Koalákat mentő kutya Ausztráliában a bozóttűzből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A hatéves terelő- és mentőkutya, Bear - magyarul Medve, a szerk. - kitüntetésben részesült az ausztráliai bozóttűzben nyújtott hőstettei miatt.

Az ausztrál koolie a 2019-2020-ban tomboló tűzvész alatt legalább száz koalát mentett meg, ami miatt pár hete a Nemzetközi Állatjóléti Alap kitüntette a bátor ebet.

100 koalát mentett meg 1 kutya

Beart az USC Detection Dogs képezte ki, munkásságukkal a flóra és a fauna védelmét szolgálják. A fiatal koolie koalák megkeresésére specializálták, de másfajta vadállatot is kiszagol, ha arra kap utasítást. Az akciók közben poros, kormos levegővel, forrósággal kellett nap mint nap megküzdenie, de a sok megmentett élet megérte ezt a fáradságos időszakot.

A foltos kutyus a szétégett fák között szimatolt, és amint megérzett egy-egy magányosan kuporgó koalát, az adott fához sietett, és odafeküdt a törzséhez - így jelzett a keresőcsapatnak.

A 2019-2020-ban háborgó bozóttűzben több ezer koala vesztette életét, nem beszélve a többi állatról, akiknek az élőhelye szintén porig égett.

Bear segítségével sikerült több mint száz koalát megtalálniuk, köztük sokakat olyan súlyos állapotban, hogy azonnal az állatkórházba vitték őket.

Egyes koalák égési sérüléseket szereztek, a legtöbben súlyosan éhezett és dehidratált állapotban voltak.

A terelőkutya ezeknek az állatoknak adott még egy esélyt az életre. Amint újra erőre kapnak a koalák, visszaengedik őket a szabadba - köszönjük szépen, Bear!

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: bearthekoaladog / Instagram, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük