Valóságos csoda vette kezdetét Ausztrália leégett területein - Friss fotók
A természet még a legnagyobb pusztulás után is képes újjászületni.

ausztralia11
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hónapok óta óriási katasztrófa sújtja a bolygónkat: az Ausztráliában tomboló erdőtüzek még így, sok ezer kilométeres távolságból is mélyen érintettek mindenkit, hiszen ismét bebizonyosodott, hogy a Föld nagy veszélyben van.

A klímaváltozás okozta pusztító hőség és aszály miatt óriási méretű területek borultak lángba, ezzel elpusztítva az állatok és növények jelentős részét. A tűzoltók éjt nappallá téve dolgoztak, hogy megfékezzék a lángokat, és az egész világ összefogott Ausztráliáért, végül az esőzésnek köszönhetően enyhült a rémálom - vagyis részben, hiszen a szigetországnak a viharokkal, jégesőkkel is meg kell birkóznia.

Ausztrália olyan, mint egy főnixmadár

A tűzvész után látszólag csak megégett fák, korom és hamu maradt, azonban a természet csodálatos módon elkezdett újjászületni a pusztulást követően. Zöldellő levelek, virágzó fák és akár újfajta növények is kifejlődtek a nemrég még lángokban álló erdőkben. A tudósok szerint erre az a magyarázat, hogy a tűz elpusztította azt a növénytakarót, ami a földben várakozó magvakhoz nem engedte eljutni a fényt, így azonban már szabadon ki tudnak fejlődni.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük