Ezt kéri a kormány a várandósoktól: Novák Katalin megszólalt a kismamák oltásával kapcsolatban
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

koronavírus-oltás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Novák Katalin arra kéri a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorban hangsúlyozta: fontos, hogy a várandósok a háziorvossal vegyék fel a kapcsolatot, mivel ő fogja megszervezni nekik az oltást. Hozzátette, a várandósokat a Pfizer és a Moderna vakcinával oltják, és nagyon fontos az is, hogy aki igényli a vakcinát, regisztráljon.

Soron kívül oltják a kismamákat

Novák Katalin közölte, miután a szakmai állásfoglalás megszületett a várandósok oltásának lehetőségéről, soron kívül lehetővé teszik a kismamák biztonságos vakcinával történő beoltását. A miniszter szerint minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a várandósok a regisztrációt követően maguk is kérhetnek időpontot az oltásra.

koronavírus-oltás2
Fotó: bluecinema / Getty Images Hungary

A keddi járványügyi adatok szerint 4609 új fertőzöttet azonosítottak, és 274 főként idős, krónikus beteg hunyt el. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 402 964 fő. 12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,7%-ot, és a koronavirus.gov.hu információ szerint a kedd délutáni órákban lépjük át a 2 millió beoltottat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Ezen a héten elkezdődik a már korábban regisztrált óvodai és iskolai dolgozók kampányszerű oltása is. A kormánykorábbi bejelentése alapján 2,5 millió beoltottnál kezdődhet meg a korlátozások enyhítése.

Ezen a weboldalon ellenőrizheted, milyen státuszban van az oltási regisztrációd

A Neak internetes felületén ellenőrizhető az oltási regisztráció.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük