8 állat, ami 10 éven belül eltűnik a Földről: még visszafordítható lenne a sorsuk
Egyáltalán nem biztos, hogy ezek a kihalófélben lévő állatok 2030-ra még köztünk lesznek.

nyitóka kihaló állatok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klímaváltozás, a Föld kizsigerelése és az állatok élőhelyeinek elvesztése, zsugorodása tömeges kihalásokhoz vezet, ami beláthatatlan következményekkel fog járni.

Természetesen vannak olyan állatok, melyek túlélnek bármilyen apokalipszist, képesek alkalmazkodni a változásokhoz, de más, érzékenyebb fajok már most a kihalás szélén állnak.

Kihalófélben lévő állatok

Fokozottan veszélyeztetettnek akkor nyilvánítanak fajokat, ha közbelépés nélkül már a következő évtizedben eltűnhetnek, és a WWF listája egyre csak bővül, mely ezeket az állatokat tartalmazza. Szerencsére vannak pozitív példák arról, milyen gyorsan képes regenerálódni a természet, hogyha időt hagyunk neki. Az alább látható fajokra talán még mindig nem késő jobban odafigyelni, hogy még a 2030-as években is köztünk legyenek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Legyél te is a Föld Bajnoka! Vegyél részt az E.ON tudatos kihívásában izgalmas nyereményekért!

Az E.ON által szervezett Föld Bajnokai kihívás célja, hogy megmutassa, apró lépésekkel, közös erővel is sokat tehetünk bolygónk megmentéséért.

Mit kell tenned, hogy részt vegyél a kihívásban?

- Látogass el az eon.hu/egyutt oldalára, nézd meg az aktuális kihívások listáját, és a jelentkezés feltételeit.

- Hat témakör, témánként több kihívás. Rendszeresen érkeznek új fenntarthatósági témákkal, és új feladatokkal, melyek közül legalább egyet kell teljesítened.

- Nyerhetsz Vegital Silver Digital növényi ital készítő gépet, és érdemes több feladatot teljesíteni, hiszen négy, különböző kihívás területről elvégzett feladat esetén részt veszel a fődíjért szóló sorsoláson, ahol egy HECHT EQUIS WHITE  elektromos robogót sorsolnak ki!

#földbajnokai

További részletekért kattints!

Promóció

Ezt is szeretjük