Ki a lelki társad?

6 tipikus jel, amiből felismerheted

A lelki társ nem feltétlenül azonos a Nagy Ő-vel - sokkal inkább olyasvalaki, aki segít felnőtté válni, akár kemény leckék árán is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy lélek, aki örök kiteljesedést kínál - általában így képzeljük el a lelki társat. Azt gondoljuk, ha rátalálunk, nemcsak a jelenlegi életünkben, hanem az elkövetkezőkben is egy párt alkotunk vele, a köztünk lévő kötelék pedig minden eddig ismertnél szorosabb és mélyebb lesz.

Judy Hall angol reinkarnációs terapeuta szerint azonban a lelki társ inkább így definiálható: olyasvalaki, aki segít felnőtté válni. Mivel az érési folyamat néha igen kemény leckéket foglalhat magában, megesik, hogy a pokol legmélyebb bugyrait is bejáratja a másik felével - nem büntetésképpen, hanem azért, hogy az tanuljon belőle. Éppen hogy szeretetből viszi bele partnerét egy-egy fájdalmas szituációba, ugyanakkor át is segíti a nehéz időkön.

Már születésed előtt kiválasztottad

A reinkarnációs terápiákból kiviláglik, hogy egy-egy újabb megtestesülés előtt mindig van egy úgynevezett tervezési szakasz. Így aztán könnyen lehet, hogy a leckéztetést te magad idézted elő, minderről azonban megfeledkeztél abban a pillanatban, amikor ismételten leszülettél a Földre.

Magától értetődő az is, hogy mások akaratlanul is belekeveredhetnek különféle lelki drámáidba, és szerepet játszhatnak bennük. Ha pedig hamis lelki társra bukkansz, az kicsit olyan, mintha az agyad endorfinreceptorait csokoládéval táplálnád. Ez egy ideig akár még működhet is, hiszen be lehet csapni a testet, de hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy a hamis lelki társ, akárcsak egy pótszer, csupán függővé tesz, elsorvaszt, ahelyett, hogy éltetne, illetve elősegítené szellemi-lelki fejlődésedet.

Így ismerd fel a lelki társad!

A terapeuta szerint több tipikus jele van annak, ha valóban lelki társak találkoznak. Amennyiben ezek közül legalább kettőt-hármat tapasztalsz magadon, nagy valószínűséggel a másik feleddel hozott össze a sors.

Mit jelentenek az álmaid?

Nézegess képeket!

Elolvasom
  • Összetalálkozik a szemetek egy zsúfolt teremben.
  • Vadul kalapál a szíved.
  • Megmagyarázhatatlan gyűlölet jár át.
  • El akarsz futni valahová, bárhová.
  • Úgy érzed, mintha egy nagy mágnes feltartóztathatatlanul vonzana.
  • Úgy érzed, folyamatosan büntet.

Sors vagy szabad akarat?

Az ezotéria szerint egyebek mellett előző életedben gyökerezhet az oka annak, ha nehezen boldogulsz valamely területen. Ám van hatalmad a karma fölött. Tudj meg többet a témáról videónkból.

A lelki társad nem feltétlenül a szerelmed

A szerelem első látásra  magában foglalja az érzést: mintha mindig is ismerted volna őt. Talán megpróbálod racionalizálni a helyzetet, ám elkerülhetetlenül belekeveredsz valamilyen kapcsolatba. Ezt igen gyakran nehézségek követik, hiszen különböző leckéket kell megoldanotok közösen, ha már emiatt találkoztatok.

Ugyanígy megtörténhet, hogy vonzódsz valakihez, akiről tudod, hogy csak bajt hozhat rád. Az első találkozáskor érezhetsz akár megmagyarázhatatlan félelmet vagy dühöt is. Valami mégis összeköt benneteket.

Nem csak az lehet a lelki társad, aki a legjobban szeret. Lehetséges, hogy egy olyasvalakitől kell megbocsátást és könyörületességet tanulnod, akinek - korábbi életeitek tükrében - jó oka van arra, hogy fenntartással viseltessen irántad, illetve akitől joggal félsz.

Az is megtörténhet, hogy olyasvalakivel esel át ugyanazokon a leckéken, akivel nem tartasz fenn szerelmi kapcsolatot. Lehet az illető egy barátod, egy munkaadód vagy egy családtagod is. Mégis jólesik, ha találkozol vele.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

De vajon mi az oka annak, hogy a lelki társ ilyen sokféle összefüggésben jelenhet meg? A válasz a múltban, pontosabban korábbi kötődéseidben rejlik, valamint azokban az elvárásaidban, melyeket jelenlegi életeddel szemben támasztasz. Annyi azonban bizonyos, hogy az igazi lelki társi tapasztalatokat az élmény intenzitásáról ismerheted fel, illetve arról, hogy ezeknek az emléke sosem halványul el.

Judy Hall: Rokon lelkek, lelki társak

Ez a mű nagyon elgondolkodtató és továbbgondolandó. Beavat bennünket a reinkarnáció bonyolult eszmerendszerébe, segít végiggondolni emberi kapcsolatrendszerünket, és segíthet megérteni bonyolult emberi kapcsolatainkat. Vezérfonalat adhat önmagunk jobb megértéséhez, önismeretünk kiteljesedéséhez, és kedvet kaphatunk szellemi utunk elkezdéséhez vagy folytatásához. A fentieken túl a szerző esettanulmányokat közöl asztrológiai munkásságára és reinkarnációs terápiáira alapozva.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
A könyv ára 1600 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük