Karok nélkül született, most ő készíti a legélethűbb portrékat a világon
Mariusz Kedzierski inspirálni szeretne minden embert, hogy határok nélkül éljék az életüket.

kedzierski-rajzol
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az élet néha kegyetlen tréfát űz, ám vannak, akik mesterien képesek felülemelkedni rajta. Mariusz Kedzierski karok nélkül született, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a világ egyik legtehetségesebb festőjévé váljon. Mivel tudja, milyen nehéz leküzdeni az akadályokat, nemcsak fest és rajzol, de motivációs előadásokat is tart.

A 25 éves lengyel művész hároméves volt, amikor felfedezték a tehetségét, és 12 éves koráig folyamatosan gyakorolt. Akkor történt valami, ami évekre elszakította élete értelmétől. Egészségügyi problémák miatt sokáig nem rajzolhatott, de 2008-ban megműtötték, azóta újra hódol a művészetnek. 

Egy rajz húsz óra munkája

Kedzierski képei egész egyszerűen lenyűgözőek. Hiába készíti őket karok nélkül, teljes mértékben valószerű festményekről van szó - mintha csak fotók lennének. Az elmúlt nyolc évben több mint nyolcszáz élethű portrét készített, ami nagyjából 17 ezer órájába telt. Kedzierski a csonkjaival tartja a ceruzát, ecsetet, és így hozza létre alkotásait. Bár gyerekként szégyellte, hogy nincs karja, ma már nyoma sincs ennek az érzésnek. Rajzait használja arra, hogy kommunikálja fájdalmát a világ felé.

europaban

- Egyetlen rajz elkészítése több mint húsz órába telik, de, ha a legjobb akarok lenni, akkor gyakorolnom kell, és nem kereshetek kifogásokat. Az emberek arcán és szemén keresztül ki tudom fejezni, hogy mit érzek, a fájdalmaimat is - mondta a Huffington Postnak

Kedzierski szemmel láthatóan profi, de tehetségét nemzetközi díjakkal is elismerték. 2013-ban elnyerte a bécsi Best Global Artist díjat, és munkáira világszerte van kereslet: sikerült eladnia néhányat az USA-ban, Nagy-Britanniában és Dél-Koreában is.

Másokat is inspirál

Mariusz körbeutazta Európát is, mialatt az utcákon ülve rajzolt. Járt Berlinben, Amszterdamban, Londonban, Párizsban, Athénban, Barcelonában és Rómában is. Azt reméli, hogy kalandos és tenni akarással teli élete másoknak is inspirációként szolgál majd. Szeretné megtanítani az embereknek, hogy az akadályokat és saját határainkat igenis meg lehet ugrani.

Képek: Facebook.com/Mariusz Kedzierski

Őket sem állíthatja meg semmi

Olyan nőket mutatunk, akik valamilyen testi hibával születtek, mégis a csúcsra törtek szupermodellként. Hatalmas önbizalomlöketet adnak a hétköznapi nőknek, hiszen a vékony, csinos arcú, tökéletes testű, huszonéves lányok a világ nőinek csak egy töredékét képviselik.

Ezt is szeretjük