A magyar divatmagazin címlapjához hasonlóra itthon még nem volt példa: különleges az üzenete
A korlátokat legyűrő, álmaikért töretlenül dolgozó embereket ünneplik ebben a nehéz időszakban.

kepesvagyok-kampany-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Történelmi címlappal és különleges üzenettel jelenik meg az InStyle magazin márciusi száma, amelynek címlapján Szalay Anna Lilla Down-szindróma-aktivista látható. A magazin a korlátokat legyűrő, álmaikért töretlenül dolgozó embereket ünnepli ebben a mindenki számára nehéz időszakban.

A lapot kiadó Marquard Media Magyarország társadalmi szemléletformáló kezdeményezéssel is jelentkezik, a következő hetekben a #képesvagyok kampány során hírességek, sikeres nők és a hétköznapok hősei is elmondják, hogy miként léptek át az akadályaikon.

#képesvagyok

A márciusi InStyle magazin címlapján Szalay Anna Lilla, Down-szindróma-aktivista szerepel, mellette pedig Széles Adrienn vitiligo-nagykövet és Illés Fanni paralimpikon úszó is őszintén vallanak arról, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézniük életük során, és hogyan győzik le nap mint nap a korlátaikat.

instyle-cimlap
Fotó: InStyle

A közösségimédia-felületeken a magazin megjelenésével egy időben újtára indul a #képesvagyok kampány, amelynek nem titkolt célja egymás erősítése. Minden élettörténet bizonyítja, hogy érdemes küzdeni az álmokért még akkor is, ha azok sokszor elérhetetlennek tűnnek. A különféle történetek mellett érzékenyítő videósorozat és szakértői cikkek hívják majd fel a figyelmet az ableizmus, vagyis a fogyatékosságellenesség jelenségére. A kampányt a #képesvagyok hashtag fogja össze.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Az InStyle-lal, csakúgy mint ezzel a kampánnyal is, szeretjük átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat. A márka nemzetközi és hazai szinten is kiemelten fontosnak tartja a belevaló, erős és példaértékű nők bemutatását a címlapon és a magazinban egyaránt. Reméljük, hogy a bemutatott történetek sokakat bátorítanak majd arra, hogy elfogadóak és támogatóak legyenek másokkal és önmagukkal szemben is - mert sokszor a legnagyobb korlátot az jelenti, hogy félünk hinni önmagunkban - mondta Alberti Petra Bianka főszerkesztő.

Erős nők, akik mindenre képesek

- Mivel én ezzel az állapottal születtem, aki nem ismer engem, azt nézi ki belőlem, hogy én képtelen vagyok bármire is. Én úgy gondolom, hogy nekem minden napom azzal telik, hogy bizonyítsak. Duplán vagy triplán kell teljesítenem ahhoz, hogy el tudok menni autóval edzésre, vagy hogy le tudok vezetni az autópályán ezer kilométert is. Nekem nem gond fenntartani egy háztartást úgy, hogy naponta kétszer edzek, utána pedig főzök, mosok és takarítok is. Néha olyan érzés, mintha mások kétkedve néznék, hogy mindez hogyan lehetséges - mondta el Illés Fanni paralimpikon úszó.

Illés Fanni
Illés Fanni
Fotó: InStyle

- Nem érzem másnak magam. Tudom, hogy vannak korlátaim, például a matematikai képességeimnek is vannak korlátai. De nem érzem azt, hogy a Down korlátozna bármiben. Nem így élem meg. Nem érzem, hogy ez hátrány. A közvetlen környezetem mindig is természetesnek tekintette ezt. Nem mondhatjuk azt sem, hogy ez elfogadás, mert ami természetes, azt nem kell külön elfogadni. Mindenben úgy veszek részt, mint mindenki más. És ez természetes is számomra - mondta el Szalay Anna Lilla, Down-szindróma-aktivista, a márciusi InStyle magazin címlaplánya.

Szalay Anna Lilla
Szalay Anna Lilla
Fotó: InStyle

- A vitiligót csak és kizárólag elfogadni lehet. Én úgy vagyok vele, mint az esővel, hogy ha már így is, úgy is rajtad van, és semmit az égegyadta világon nem tudsz csinálni, akkor nem jobb inkább elfogadni? Szerintem ez az első lépés. A következő lépés az, amikor csinálsz egy belső munkát. Mi ez? Miért kaptam? Miben hátráltat ez engem? Miben fog előrevinni? Azért van a vitiligóm, hogy segíthessek - nyilatkozta Széles Adrienn vitiligo-nagykövet.

Széles Adrienn
Széles Adrienn
Fotó: InStyle

Ők a világ legsikeresebb Down-szindrómás modelljei: segítenek megváltoztatni a divatvilágot

Ezeknek az inspiráló Down-szindrómás modelleknek semmi nem állhatott az útjukba. Megvalósították álmaikat, és nagyon sikeresek lettek.

(Képek forrása: InStyle)

Ezt is szeretjük