Így rúgasd ki magad!
4 tökéletes módszer
Unod a munkádat? Eleged van a főnöködből és a munkatársaidból? Csak óvatosan! Egy állást könnyebb elveszíteni, mint megszerezni...

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sokan vágynak rá, nem mindenkinek adatik meg, hogy azt csinálja, amit szeret. Az álommunka sokszor álom is marad, de hát nem is baj, ha az ember a talajon jár. Sőt, jobban teszed, ha ott maradsz, és ezt a külvilág tudtára is adod, ellenkező esetben könnyen hoppon maradsz!

Egy unalmas munkahely, ahol azért fizetést is kapsz, még mindig jobb, mint munkanélküliként gyomorgörcsök közepette azt lesni, mikor dob be a postás még néhány sárga csekket - amit nem tudsz befizetni.

A következőkben eláruljuk, mit ne tegyél, ha nem akarod elveszíteni az állásod - vagy éppen mit kövess el, hogy rövid időn belül biztosan elbúcsúzzanak tőled.

Akinek nem inge...

...ne vegye magára, és ne is akard ráerőltetni másra azt, ami téged érint. Nevezetesen, ami a te feladatod, azt te végezd, és még akkor is igyekezz tartózkodni attól, hogy másra hárítsd, ha éppen se kedved, se időd elvégezni.
Egy jó hangulatú munkahelyen, ahol a munkatársak közötti viszony is felhőtlen, előfordulhatnak csereberék a szívességek terén, ám az olyan munkatárs azonnal kitűnik, aki hajlamos erre hajazni. Ha ráadásul rendszeresen mással végezteted a saját feladataidat, az nemcsak a munkatársaiddal való jó viszonyra lesz hatással, de a főnöködnek is feltűnik majd, te pedig hamarosan azzal a bizonyos lapáttal találhatod szembe magad. Na persze ha ez is a cél, akkor hajrá...

Köztetek marad?

Bizonyos munkahelyeken elvárják az alkalmazottaktól, hogy a cég ügyeiről semmilyen körülmények között se beszéljenek az irodán kívül.
A munkahelyi titoktartás komolyan veendő, hiszen egyrészt nem tudhatod, mennyire bízhatsz meg másokban, másrészt egy-egy információ könnyen válhat pletyka alapjává, amiről tudjuk, hogy nem minden esetben fedi a valóságot.

Ha kiderül, hogy tőled származik az információ, az igen kellemetlen szituációkat eredményezhet. Arról már nem is beszélve, hogy mi történik, ha az adott információ visszatartása komoly üzleti érdek volt, mégis a konkurencia fülébe jutott.

Ráérsz dolgozni?

Mindenkinek vannak olyan ügyei, amelyeket csak munkaidőben, és csak személyesen tud elintézni, kezdve az APEH-től a bankokon át az orvosig és a gyerek iskolájáig. Ilyenkor nincs mást tenni, mint - lehetőleg igazoltan - késni reggel, vagy korábban eljönni, ebédszünetben intézkedni, vagy kérni néhány szabad órát. A cégek többsége mindezt lehetővé teszi, de általában túlóráért cserébe, vagy a szabadság rovására.
De még ha lehetőség is van rá, jobban teszed, ha vigyázol a túl sok "elintéznivalóval"! Ha ugyanis annyi dolgod van, hogy szinte minden második napon távol vagy valamilyen ügy intézésének indokával, könnyen felmerülhet a kérdés a főnöködben, hogy egyáltalán ráérsz-e dolgozni?

Üzleti kisokos A-tól Z-ig

Az egyik legjobb módszer arra, hogy alaposan megrontsd a kapcsolatod a munkatársaiddal, a kisokos-szerep. Egy-egy jó tanács és egy jó tanácsadó persze minden munkahelyen elkél, ám egy tudálékos kollégára, aki mindenkit bírál, és irányítani akar, senkinek sincs szüksége.

Legfőképpen nem azoknak, akiknek egyébként már volt mit letenniük az asztalra, ráadásul korban és pozícióban is messze járnak.

És itt kell szót ejtenünk a főnökről is, aki aztán az esetek többségében a leginkább nem kíváncsi egy zöldfülű, ám annál ambiciózusabb alkalmazott "szakmai" tanácsaira. Így hát jobban teszed, ha vigyázol az ingyenes tanácsadással, legfőképpen az utóbbi esetben, különben kezdhetsz barátkozni a lapát gondolatával.

Ezt is szeretjük