3 hasznos tipp, hogy idén ne legyen fárasztó és stresszes a karácsonyi készülődés

Ezekkel a tippekkel csökkenthető a karácsonyi készülődés okozta stressz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ünnepek közeledtével a boltok polcain sorra jelennek meg a karácsonyi díszek, finomságok, szezonális ajándéktárgyak. A legtöbben hajlamosak vagyunk ilyenkor azt gondolni, hogy késésben vagyunk az előkészületekkel - derül ki a Karácsonyi Stressz Index - CSI - adataiból. A megkérdezettek nagyjából fele állítja, hogy feszültebb a karácsonyt megelőző időszakban, de létezik megoldás az ünnepek közeledtével fokozódó stressz csökkentésére.

A CSI index azt vizsgálja, hogy a karácsonyi időszakban hogyan változik az emberek stressz-szintje. A kutatásban részt vevők fele állítja, az előkészületek miatt stresszesebbé válik az élete az év utolsó heteiben. A legnagyobb hatású stresszfaktorok közé tartozik az idő túl gyors múlása, a menüsor összeállítása, de fejtörést okoz a tökéletes ajándék megtalálása is. Utóbbira sajnos nincs egyetemes megoldás, de a menü kialakításához, a hatékony időbeosztáshoz a konyhában is található segítség.

Legyen közös élmény a bevásárlás!

Akárcsak a hétköznapokban, a karácsonyi menü alapanyagainak beszerzésekor is érdemes csak minőségi, ellenőrizhető származású termékekből válogatni! A megvásárolt finomságokat mindig megfelelően kell tárolni, hogy egészen az ünnepekig megőrizzék frissességüket, és ízletesek maradjanak. Nem árt ilyenkor lelassítani, és közösen megvásárolni a hozzávalókat: a kapkodós beszerzőkörutakból családi program is varázsolható!

Bóklászás a termelői piacon, a csomagolásmentes boltok felfedezése vagy éppen egy hajnali kiruccanás a nagybani piacra kiváló alternatívát jelent a bevásárlóközpontok mellett. A bevásárlás így izgalmas családi program lehet, aminek köszönhetően biztosan a kosárba kerül majd mindenki kedvence.

Átgondolt időbeosztás a konyhában is

A karácsonyi készülődés közben minden plusz perc kincset ér. Segíthet az előre összeállított menüsor, és az, ha megtervezzük, hogy melyik nap mit szeretnénk elintézni. Jól jöhet egy lista a hozzávalókról, amit érdemes a beszerzés helye szerint rendszerezni, a vásárlást pedig időben elintézni.

Egészséges, könnyen elkészíthető karácsonyi vacsora

Az év végi időszak megkoronázása a közös karácsonyi vacsora, ám, amíg odáig eljutunk, nem szabad megfeledkezni a rendszeres és változatos meleg ételek készítéséről sem. Igyekezzünk olyan hozzávalókat választani, melyek nemcsak nagyon finomak, de az egészségre és a kedélyre is jó hatással vannak. Ilyen például a hal, a narancs vagy éppen az avokádó.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az év végi hetekre gyakran tekintünk sűrű, rohanós időszakként, de a jól átgondolt tervezés, a megfelelő eszközök és egy kis odafigyelés segíthet abban, hogy az esztendő egyik legkellemesebb szakaszává varázsoljuk az ünnepi hónapokat, és azokra is jusson idő, akikkel igazán öröm az együttlét.

Nézd meg ezt is - Hová lett a kis Jézus a parlamenti betlehemből?

A Kossuth téren a karácsonyfa mellé került a betlehemi jelenet is, ám a jászol egyelőre üres, hiszen a kis Jézust a szokásoknak megfelelően csak december 24-én, a gyermek születését megelőző napon helyezik majd bele. 

Ezt is szeretjük