Meglepő, milyen ajándéknak örülünk a legjobban karácsonykor: nem erre gondolnál
Egy országos kutatás szerint a legjobb karácsonyi meglepetés az ajándékutalvány.

karacsonyi-utalvany
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Változnak a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatos elvárások. Amíg korábban megszokott volt, hogy ilyenkor nagyrészt hétköznapi használati tárgyakat, ruhákat, konyhai eszközöket vagy szokásos ünnepi ajándékokat adunk egymásnak, ezeket egyre gyakrabban kiegészítik a különböző élményajándékok. Az ezzel kapcsolatos mindennapi tapasztalatainkat kutatási adatok is alátámasztják.

A sárvári Spirit Hotel megbízásából készített országos reprezentatív felmérés adatai alapján sokan szeretnének élményajándékokat, wellnesshez kapcsolódó meglepetést látni a fa alatt. Minden évben nagy dilemma, hogy vajon minek örülnének szeretteink karácsonyra.

Bár a legtöbben továbbra is szokásos ünnepi ajándékokat adnak, kiderült, hogy valódi élményt nyújtó meglepetéssel sokkal nagyobb örömet lehet szerezni. Az idén 10 éves sárvári Spirit Hotel arra a kérdésre kereste a választ, hogy milyen ajándékot adnának és kapnának a magyarok karácsonyra legszívesebben.

Wellnessélménynek örülnénk legtöbben

Az országos, reprezentatív kutatás eredményei alapján a válaszadók majdnem felének, 43%-nak a legnagyobb örömet egy wellnessutalvánnyal lehetne szerezni. Második helyen, 37%-kal a belföldi hosszú hétvége áll. A dobogó harmadik a fokára kisebb vagy nagyobb használati tárgyak kerültek - 28% -, a szokásos ünnepi ajándékoknak - könyv, édesség, virág - pedig a megkérdezettek 23%-a örülne.

Kovács Krisztina, a Spirit Hotel értékesítési- és marketingigazgatója elmondta, hogy a karácsonyra vásárolt ajándékutalványok népszerűsége évről évre növekszik, amit elősegít, hogy a legtöbb szálláshelyen már személyre szabottan lehet válogatni az elegáns ajándékkártyák közül. A kutatás arra a kérdésre is választ keresett, hogy ajándékozóként miként viszonyulunk az egyes meglepetéstípusokhoz, mennyire térünk el a megszokottaktól.

Kiderült, hogy miközben sokan nagyon örülnének az élményeknek, ajándékozóként némileg konzervatívabbak vagyunk: a megkérdezettek közül sokan hagyományos meglepetéseket tesznek leggyakrabban a fa alá. 72% válaszolta, hogy rendszeresen ad megszokott ajándékokat, 47% kisebb vagy nagyobb hétköznapi használati tárgyakat. A válaszadók 20%-a rendszeresen, 47%-a pedig olykor-olykor ad ajándékként karácsonyra wellnessutalványt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az élményajándékok között az utazás a sláger

A sárvári Spirit Hotel kutatása azt is vizsgálta, hogy az élményajándékok közül melyek a legnépszerűbbek. Az eredmények alapján a wellness, utazás- és szállodai ajándékutalványok a legnépszerűbbek, a válaszadók 64%-a ajándékozna ilyet szívesen. Ezt követik a különböző kulturális programhoz kapcsolódó ajándékutalványok 38%-kal, a gasztro- és éttermi ajándékutalványok 35%-kal, majd a sporthoz, mozgáshoz kapcsolódó utalványok 21%-kal.

Ezt is szeretjük