Orbán Viktor bejelentette: nem nyitnak újra a középiskolák április 19-én
A miniszterelnök egy későbbi dátumot jelölt meg a középiskolák újranyitására.

orban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban már április 19-én, a középiskolák 9-12. évfolyamain viszont csak május 10-én indul újra a jelenléti oktatás - jelentette be a miniszterelnök pénteken. Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte, az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek.

A kormányfő kifejtette, ez azért is fontos, mert az érettségi szerepet játszik az egyetemekre való bejutásban. Azért, hogy fair legyen a tavaly és az idén érettségizők versenye, fontos, hogy összhang legyen a két vizsga között.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az első oltásukat megkapók száma hamarosan eléri a hárommilliót, május elejére pedig a négymilliót. Azt mondta, május elejétől egy hét, tíz nap alatt újabb egymillió oltást adnak be, május közepére pedig a beoltottak száma eléri a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót.

Június elejére a nyolcmillió felnőtt korú magyar állampolgár közül - aki megkaphatja az oltást - képesek leszünk hétmilliót beoltani - tudatta a kormányfő, megjegyezve ugyanakkor, hogy attól tart, nem lesz annyi regisztrált, magát beoltani akaró ember, mint amennyi vakcina. A miniszterelnök hangsúlyozta, a nyitás minden lépése a beoltottak számától függ, de figyelni kell a járványügyi adatokra is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A koronavirus.gov.hu pénteki adatai szerint elhunyt 285, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 7325 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Kiemelték: eddig 2 689 102 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 126 139-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 705 815-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 22 966-ra, a gyógyultaké 420 275-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 262 574-re nőtt. Kórházban 11 363 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1364-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 46 775-en vannak, a mintavételek száma 4 861 310-re nőtt.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Így működnek a Covid elleni oltások

Ismeretterjesztő filmsorozatot készített a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága, első részében a Covid elleni vakcinák működéséről is szó esik.

Ezt is szeretjük