Találhatsz pasit a neten? Hogyan csináld, hogy ne verjenek át?
Ha a neten ismerkedsz, eleinte nem árt egy kicsit bizalmatlannak lenned a másikkal szemben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Élőben is vannak veszélyei az ismerkedésnek, társkeresésnek, de az interneten ezek hatványozódnak, és nehéz kiszűrni a valóban jó szándékú embereket.

Adunk néhány tippet, hogy mire kell figyelned, ha a neten barátkozol - akkor is, ha randizás céljából, és akkor is, ha csak beszélgetni szeretnél.

Csak óvatosan!

Bár lehet, hogy jóhiszeműen ülsz oda a számítógép elé, és az adatlap minden egyes rovatát kitöltöd, vigyázz, hogy ne adj ki magadról túl sok információt! A lakhelyedhez éppen elég, ha a helységnevet írod be, a telefonszámodat pedig ne add meg nyilvánosan! Érdemes létrehozni egy olyan e-mail fiókot, amit csak az ismerkedéshez használsz, és ezzel regisztrálsz az oldalakra - így nem a magáncímedet kell megadnod gyakorlatilag idegen embereknek.

Sajnos sokan vannak a netes társkeresőkön, ismerkedős oldalakon, akik nem azért vannak ott, hogy barátokat szerezzenek - még olyan is akad, aki pénzszerzés céljából iratkozik fel. Mielőtt bárkinek bármit elárulsz magadról, győződj meg róla, hogy tényleg valós személlyel beszélgetsz, nézd meg a fotóit, adatait, és ha valami nem stimmel, inkább hagyd annyiban a dolgot.

Az ingyenes oldalakon nagyobb eséllyel bukkanhatsz olyan felhasználóra, akik szédítik a többieket, vagy nem jó szándékkal vannak ott, hiszen a fizetős honlapokon a regisztrációs díj ténye valamivel jobban kiszűri a csalókat, akiknek nem ér annyit a dolog, hogy pénzt is adjanak érte.

Légy következetes!

Mielőtt belekezdesz a felhasználók közötti böngészésbe, nagyjából fogalmazd meg magadban, hogy milyen típusú emberekkel szeretnél társalogni. Ha olyantól kapsz üzenetet, aki nem szimpatikus, finoman hárítsd el az érdeklődését - udvariasan köszönd meg a figyelmét, de add a tudtára, hogy nem egymást keresitek. Ne menj bele kényszercsevegésbe, hiszen ezzel csak rabolnád mindkettőtök idejét.

Ha valaki annak ellenére erősködik, üzenget neked, hogy határozottan megmondtad neki, nem szeretnél beszélgetni vele, tiltsd le, vagy jelentsd az oldalon, amennyiben van ilyen funkció. Sajnálatból vagy a lelkiismereted miatt ne kezdj társalgásba, mert rosszul jöhetsz ki belőle.

Személyes találkozás

Előfordulhat, hogy valakivel annyira egymásra találtok, hogy egy idő után úgy döntötök, szeretnétek személyesen is megismerni a másikat. Hiába beszélgettek hosszabb ideje, mindig legyen benned egy kis óvatosság, és a randit nyilvános helyre szervezzétek! Mindenképpen tájékoztass róla valakit - szülőt, barátnőt -, hogy hová mész és kivel, és legyen a tarsolyodban egy udvarias, de nem átlátszó kifogás, ha valamiért mégsem sikerül jól a találkozó.

Ezt is szeretjük