Mit árul el rólad a Facebook-profilképed? Elmondják a pasik
Három srácot kérdeztünk, milyen következtetéseket vonnak le a lányok profilképéből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valaki a facebookos adatlapodra téved, a profilképed az első érdekes dolog, amit meg fog nézni rajta. Már ez alapján sok minden kiderülhet rólad, főleg egy pasi számára, aki vizslató szemekkel nézi a fotót.

Megkérdeztünk három srácot: Ádámot - 19 -, Balázst - 21 - és Csabit - 20 -, hogy számukra mit árul el egy lány profilképe a Facebookon.

- Mi derül ki egy lány profilképéből?

Ádám: - Attól függ, milyen az a kép. Ha például csak az arca látszik a rajta a leányzónak, nekem az jön le belőle, hogy szelíd és visszafogott. Viszont ha kirakja az egyébként nem a Facebookra való testrészeit, akkor eléggé könnyű prédának tűnik.

Olyat is sokszor látok, hogy profilképnek állítanak be egy képet, amin olyan fiúval pózolnak, aki nem a párjuk - ez tudjuk, mit jelent, főleg, ha egyébként van barátja a lánynak.

Balázs: - Nekem az olyan képekből, ahol csak a csaj arca látszik, és az is jól megszerkesztve, az derül ki, hogy másnak akar tűnni, mint amilyen valójában. A másik nagyon gyakori kép, amikor közszemlére teszik a dekoltázsukat. Persze én is megnézem, de öt perc múlva elfelejtem, és világosan látom, csak az a cél, hogy mindenki bukjon rájuk. Hát nálam ezzel inkább az ellenkezőjét érik el.

Csabi: - Szerintem minél több a smink, annál kisebb az önbecsülés. Ha valaki nagyon kikeni magát, az olyan, mintha el akar rejtőzni a smink mögött. Ugyanez, ha valakinek nem saját magáról van profilképe. Ezzel szavak nélkül is elmondja az ismerőseinek, hogy nem tartja magát szépnek, és egyáltalán nincs önbizalma. Mi ezt nem szeretjük.

- Milyen típusú profilképet tartasz kínosnak?

Csabi: - Amikor valaki úgy pózol, mintha műtermi fotózáson lenne, és feltölt magáról közel ugyanabban a pózban egy albumnyi képet, az nagyon kínos. Nem csak beképzeltnek tűnik tőle a lány, de szerintem ezek az önjelölt modellek az esetek többségében inkább viccet csinálnak magukból.

Balázs: - Ha valaki olyan képet tesz ki, ami nem természetes, sem a póz, sem az arca, sem semmi, azt gáznak tartom. Van az a mondás, hogy minden lány csak 30 napig szép, amíg le nem jár a Photoshop próbaverziója. Ezt sajnos egyre több ismerősöm alátámasztja.

Ádám: - Az agyonszerkesztett, 15 féle szűrővel ellátott, homályosra retusált képektől kiráz a hideg. Főleg, amikor egy olyan lány teszi ki, aki az utcán egyébként nem azzal tűnik ki a tömegből, hogy mennyire ad magára. Szerintem ez vérciki, mert az összes ismerőse tudja, hogy nem így néz ki az életben.

- Milyen profilkép alapján lesz szimpatikus egy lány?

Ádám: - Általában azok a lányok szimpatikusak, akiken van egy kis festék, de azért nincsenek szétsminkelve a profilképen. Legyen szép az arcuk rajta, és ne beállított pózban fényképezkedjenek.

Csabi: - Nekem elég, ha szép a haja, és a képen jól látszik a lány szeme, arca.

Balázs: - Szeretem, ha nincs öt centi vakolat egy lány arcán, és nem keni le a természetes szépségét. Fontos az is, hogy mosolyogjon a képen.

Ezt is szeretjük