3 pszichológiával foglalkozó Instagram-oldal, ami segíthet a mindennapokban

Instagram-pörgetés közben hasznos, ha találkozik az ember olyan életvezetési tanácsokkal is, amelyek segítenek bizonyos mentálhigiéniai problémák átértékelésében.

instagram
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napjainkban egyre többen foglalkoznak szabadidejükben a pszichológiával és a mentális egészségük ápolásával. 

A pszichológia számos eszközt kínál az önismeret fejlesztésére, ami segít abban, hogy megértsd az érzéseidet, ezáltal pedig teljesebb emberré válj.

Akár egyetlen gondolat is segíthet 

Manapság a közösségi médiás felületeket és a mobilalkalmazásokat olyan természetességgel veszik igénybe az emberek, mintha csak fel- vagy lekapcsolnák a villanyt. A legtöbben rendelkeznek Instagram-fiókkal, ha pedig nem, néhány kattintással létrehozhatnak egyet.

Praktizálnak olyan pszichológusok, akik missziójuknak érzik a szélesebb tömegek tájékoztatását is, fórumuknak pedig az Instagramot választották. A következő három oldalban az a közös, hogy könnyen emészthető módon, lényegre törő stílusban ragadnak meg egy-egy gyakori problémát, és igyekeznek új perspektívát nyújtani, tanácsot adni a kezelésében. 

Mélylevegő Projekt

A Mélylevegő Projekt több mint százezer követővel rendelkezik. Egyik megkapó eleme a posztoknak, hogy stílusos grafikák mögé rejtve juttatják el üzeneteiket a követőiknek. Fiatal pszichológushallgató önkéntesek hozták létre az oldalt, akik szakmai támogatást is kapnak. Mentoruk egy klinikai szakpszichológus, aki meglátásaival segíti őket, hogy szakmailag helytállóak és hitelesek legyenek a posztok. A Pszinapszist (Budapesti Pszichológiai Napok) szervező Pszichodiák Alapítvány kuratóriuma is pártfogolja őket az első pillanattól fogva.

Olyan jelenségekkel foglalkoznak posztjaikban, mint a szorongás, a depresszió, de kitérnek specifikusabb problémákra is. A projekt fő célja a mentális egészség támogatása és a figyelemfelhívás arra, hogy a mentálhigiénia legalább annyira fontos, mint a testi egészség.

Lelked kertje

A Lelked kertje nevezetű oldalt Fodor Alexandra okleveles pszichológus működteti. Hihetetlen érzékenységgel és empátiával írja posztjait, és elképesztő érzékkel foglalja össze egy-egy probléma, jelenség lényegét. Írásai felhívják a figyelmet olyan nézőpontokra is, amelyek a legtöbb ember számára nem magától értetődőek.

Rendre hozzáteszi azt a lényeges információt posztjaihoz, hogy ezek az írások nem helyettesítik a pszichológiai tanácsadást vagy a terápiát. Alexandra specialitása, hogy megmutassa, az emberi sebezhetőség nem egy olyan dolog, amitől félni kell, valójában éppen ez tesz minket egésszé.

A cikk az ajánló után folytatódik

Knapek Éva

Knapek Éva klinikai szakpszichológus az Instagram-oldalán saját írásait osztja meg. Legfőbb területe a párkapcsolatok, de foglalkozik olyan témákkal is, mint a maximalizmus vagy a nárcizmus. Az ő posztjai is rendkívül gondolatébresztők, tudatossági szempontból világítanak rá egy-egy jelenségre.

Sok szó esik oldalán a férfi-női kapcsolódásról, ennek akadályairól, hogy személyes problémáink miképp hatnak ki szerelmi életünkre, kapcsolatainkra. Tanácsai segítenek mélyrehatóbban megérteni az egyén viselkedését, illetve a másik fél szemszögét.

8 dolog, amiben a boldog emberek otthonai hasonlítanak

Ezek az apró trükkök segíthetik a mindennapokat, és boldogabbá tehetik az embert. 

Ezt is szeretjük