8 dolog, amiben a boldog emberek otthonai hasonlítanak: nem sajnálják a pénzt növényekre és lámpákra
Az, aki kedveli a lakhelyét, jó eséllyel boldogabb is, mint az, aki nem. Néhány apró változtatással szerethetőbb lesz az otthon.

GettyImages-1166771554
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az otthon az, ahová az ember egy fárasztó munkanap után hazatérhet, ahol a szeretteivel, barátaival lehet, ami ideális esetben tükrözi a személyiségét, és olyan dolgokkal van tele, amelyek neki fontosak. 

Mivel a kikapcsolódást szolgálja, egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire elégedett vele az, aki benne él. Egy kényelmes lakás vagy ház megkönnyíti a mindennapokat, segít a pihenésben és a feltöltődésben is. Persze számos körülmény határozhatja meg, hogy valaki mennyire tudja kedve szerint formálni az életterét, de sokszor nem kellenek óriási változtatások ahhoz, hogy hangulatosabb és élhetőbb legyen a saját zug. 

Jó, ha megjelenik a személyiség

Ha a lakásban eluralkodik a rendetlenség, esetleg tele van felhalmozott kacatokkal, amiknek már nem lenne ott a helyük, a terek kevésbé sugallnak nyugalmat: mintha átgondoltság jellemezné őket. Ugyanakkor a személyes tárgyak hiánya, a túlzottan üres szobák és csupasz falak nem sugároznak túl otthonos hangulatot. Mindent a lakó személyisége, illetve a család elgondolásai kell, hogy meghatározzanak. Ha valaki a minimalista helyeket kedveli, nem jó, ha túlzsúfolja az életterét, míg a gyűjtögető típusok jobban teszik, ha nem válnak meg személyes emlékeiktől. Nem árt szem előtt tartani: a boldogság és a lakhellyel való elégedettség szoros összefüggést mutat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük