4 hatékony és ingyenes vírusirtó, amit néhány kattintással telepíthetsz

Nem kell ezreket kiadnod azért, hogy mindig biztonságban legyen a számítógéped.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajnos a számítógépek igen sebezhetőek, különösen akkor, ha nem látták el őket megfelelő vírusvédelemmel. Fontos, hogy gondoskodj a gép megóvásáról, mert könnyen megbánhatod, ha nem teszed.

Szerencsére nem csak fizetős programok állnak a rendelkezésedre, és az ingyenes változatokat azonnal letöltheted a gépedre. Bár 100%-os védelmet egyik program sem tud nyújtani, egy vírusirtó beszerzésével minimálisra csökkentheted a kockázatot.

Microsoft Security Essentials

A Microsoft Security Essentials valós idejű védelmet biztosít a számítógépednek a vírusokkal, kémprogramokkal és más kártékony szoftverekkel szemben. Az alkalmazás könnyen kezelhető, és nem terheli le a gépet. Nem szakítja meg a munkádat, mert a háttérben fut, és automatikusan frissül.

Egyszerű felismerni, ha valami nem stimmel a számítógéppel, mert a program színkódokat használ. Ha a tálcán lévő ikon zöld, akkor minden rendben van. Ha veszély fenyegeti a gépet, a szín pirosra vagy sárgára vált, és a program javaslatot tesz arra, hogy milyen műveletet végezz el, ehhez pedig be sem kell lépned az alkalmazásba.

A letöltése igen egyszerű, ezen az oldalon teheted meg. Nem kell különböző adatokat megadnod, egyszerűen csak ki kell választanod az operációs rendszered típusát, és már mehet is a letöltés.

Avast

Talán ez a legmegbízhatóbb vírusirtó, amely az ingyenes programok közül a legszélesebb körű védelmet biztosítja. A komplett szoftver a levelek és a háttértárolók ellenőrzésére is egyaránt alkalmas, és kevés erőforrást használ fel.

Az Avast beállítási lehetőségei igen gazdagok: kitérhetsz a keresés időpontjára, az online adatbázis frissítésére, valamint az állandó védelem hatékonyságára.
A program otthoni használatra ingyenesen letölthető, de ha minden funkciót szeretnél elérni, érdemes regisztrálni. A legrövidebb regisztrálható idő egy év, de három évre is előfizethetsz a védelemre.

AVG

Még mindig az élvonalban szerepel az AVG az ingyenes vírusirtók között. A tesztelések során a vírusok 100%-át felismerte, az eredményt a nemzetközi minősítők hitelesítették. A program ellenőrzi a csevegőprogramokat és a letöltéseket, a megnyitni kívánt weboldalakat, és védelmet biztosít a vírusokkal, férgekkel és trójai falovakkal szemben is. Az Avasthoz hasonlóan az AVG is ingyenesen letölthető otthoni használatra.

Avira

Az Avira egy olyan program, amely non stop figyeli a számítógépet, és az ismert fenyegetéseken felül az ismeretlen trójai vírusokkal és férgekkel szemben is védelmet nyújt.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kifejezetten otthoni használatra ajánlott, és személyes célokra ingyenesen elérhető. Bár többszintű védelmi rendszerrel rendelkezik, nem terheli le a számítógépet.

Ezt is szeretjük