Ezeken a napokon ingyen parkolhatsz: csak egy alkalmazást kell letölteni hozzá
Két napig ingyenes lesz a parkolás Budapest belvárosában.

parkolo-app
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ingyenesen parkolhatunk a belvárosban január 25-26. között egy nemrég indult, magyar fejlesztésű alkalmazás segítségével. A Parkl belvárosi épületek kihasználatlan parkolóhelyeit teszi elérhetővé az autósok számára, így leegyszerűsíti a parkolást, és minimalizálja a fölösleges körözést és kipufogógáz-kibocsátást. Az app készítői az akciót a tavalyi év legszennyezettebb időszakára időzítették, hogy felhívják az autósok figyelmét a légszennyezésre.

Tavaly január végén tetőzött Budapest légszennyezettsége - amihez jelentős mértékben hozzájárult a belvárosi forgalomban termelt fölösleges üzemanyag-kibocsátás. Ennek apropóján indít díjmentes parkolási akciót a Parkl, a nemrég indult ingyenes alkalmazás, mely megkönnyíti a belvárosi parkolást. A fejlesztők kutatása alapján ugyanis Budapest belvárosában az aktív autós forgalom közel 30%-a keres parkolóhelyet, az app használatával viszont napi szinten akár órákat is spórolhatnak az autósok a parkolással töltött idejükből.

"Már évek óta ezekben a hónapokban a legrosszabb a légszennyezés a belvárosban, tavaly január végén volt a csúcs. Bár nem kizárólag ebből adódik, de a kipufogógáz sokat ront a helyzeten - mi ezt szeretnénk lecsökkenteni azzal, hogy minimalizáljuk a parkolóhely-kereséssel és a parkolással töltött fölösleges időt és a kibocsátást" - mondta el Somogyi Zsolt, a Parkl társalapítója.

A február közepéig tartó akcióban a két ingyenes nap után a Parkl húsz belvárosi parkolóhelyszínén lehet majd rekord olcsón, 250 forintos áron parkolni. Az alkalmazást az indulás óta már több mint tízezren töltötték le, és folyamatosan bővül a csatlakozó irodaházak, szállodák és parkolóházak listája is. Androidra ide kattintva, iOS-re pedig ide kattintva töltheted le.

Ezt is szeretjük