30 napig ingyenes lesz az internet a diákoknak: a digitális oktatást érinti az új rendelet
Új kormányrendeletet írt alá Orbán Viktor a digitális oktatással kapcsolatban.

GettyImages-1220405675
beauty and style
Top olvasott cikkek

Új kormányrendeletet írt alá Orbán Viktor, melyben kimondják, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, 30 napig ingyen használhatják az internetet.

A nemrégiben közzétett videóban Magyarország miniszterelnöke felolvasta, pontosan hogyan szól a kormányrendelet szövegezése.

Ingyenes lesz az internet

- Amit most aláírtam, az egy kormányrendelet, a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről – kezdi a közleményt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. - Szó szerint azt mondja, hogy a helyhez kötött internet hozzáférésű szolgáltatások 30 napra ingyenesen vehetőek igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelésoktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

Hozzátette a miniszterelnök, hogy ez lényegében azt jelenti, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, azoknak erre az időszakra ingyenes internet hozzáférést biztosítanak.

- Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják. A fiatalokat pedig arra kérem, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak - mondta Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videóban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Így élik meg a diákok a digitális oktatást: őszinte véleményt mondtak

A tanulók kétharmada a veszélyhelyzet elmúltával is megtartaná az online oktatást iskolába járás mellett, tizedük pedig kizárólag az online térben tanulna.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük