30 napig ingyenes lesz az internet a diákoknak: a digitális oktatást érinti az új rendelet

Új kormányrendeletet írt alá Orbán Viktor a digitális oktatással kapcsolatban.

GettyImages-1220405675

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Új kormányrendeletet írt alá Orbán Viktor, melyben kimondják, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, 30 napig ingyen használhatják az internetet.

A nemrégiben közzétett videóban Magyarország miniszterelnöke felolvasta, pontosan hogyan szól a kormányrendelet szövegezése.

Ingyenes lesz az internet

- Amit most aláírtam, az egy kormányrendelet, a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről – kezdi a közleményt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. - Szó szerint azt mondja, hogy a helyhez kötött internet hozzáférésű szolgáltatások 30 napra ingyenesen vehetőek igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelésoktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

Hozzátette a miniszterelnök, hogy ez lényegében azt jelenti, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, azoknak erre az időszakra ingyenes internet hozzáférést biztosítanak.

- Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják. A fiatalokat pedig arra kérem, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak - mondta Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videóban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így élik meg a diákok a digitális oktatást: őszinte véleményt mondtak

A tanulók kétharmada a veszélyhelyzet elmúltával is megtartaná az online oktatást iskolába járás mellett, tizedük pedig kizárólag az online térben tanulna.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük