Hogyan lesz sikeres az első online randi? Erre figyelj, hogy a legtöbbet hozd ki belőle
Ha személyes találkozásra nincs lehetőség, egy netes randevút is bátran beiktathattok: ezekre figyelj, hogy igazán jól sikerüljön.

videochat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mostanában a kommunikáció és a kapcsolattartás jórészt az internetre tevődött át. A randiappokat eddig is rengetegen használták, és mivel most csak ezeken keresztül lehetséges ismerkedni, még nagyobb sikernek örvendenek.

Ha nem akartok, az első randevúkra sem kell hosszú heteket, hónapokat várni: csak igazodni kell a helyzethez, és online megejteni a találkát. Bár ez elsőre szokatlanul hangozhat, valójában nem is olyan furcsa, és egyre többen szavaznak erre a megoldásra. Ahhoz azonban, hogy urald az ismeretlen helyzetet, és minden a lehető legjobban alakuljon, érdemes odafigyelni néhány dologra: a szakértők szerint ezek a sikeres első netes randi hozzávalói.

Készülj elő a randira

Maria Sullivan randiszakértő szerint sokan úgy vélik, hogy egy virtuális találka kínos, ám ez egyáltalán nem így van, ha mindent jól kezelnek a felek. Ehhez ugyanolyan tervezés kell, mint egy személyes találkozóhoz. Akkor kerüljön rá sor, ha mindketten szeretnétek, és ez esetben is a legjobb, ha nem teljesen spontán módon történik, hanem egy előre megbeszélt időpontban, mert így fel lehet rá készülni.

Érdemes előtte ugyanúgy előkészülni, mint egyébként: öltözz fel, sminkelj, ha szeretnél, hallgass zenét, hogy ellazulj, tégy meg mindent, hogy a lehető legjobban érezd magad. Persze arra azért ajánlott ügyelni, hogy ne ess túlzásba. Például a túl sok festék vagy a koktélruha azért idegennek hat otthonra, de egy kis alapozó vagy szempillaspirál, illetve egy nőies blúz remek választás lehet. A lényeg, hogy kényelmes viseletben legyél, de csinosnak, vonzónak és magabiztosnak érezd magad benne. És ami még fontos: olyan helyet válassz, ahol a háttérben semmi olyan nem látszódik, amit nem szeretnél, hogy megpillantson a másik.

Mentőkérdések és témák

Nem csupán ezekben jó azonban felkészülni, hanem témákban is. A szakértő szerint hatalmas előny, hogy videóchaten keresztül úgy puskázhatsz az összeírt kérdésekből, hogy azt a másik észre sem veszi. Gyűjts pár mentőötletet, melyekkel könnyedén feloldhatod a kellemetlen szituációkat vagy a kínos csendet. Arra viszont ügyelj, hogy ne faggasd a partnert állásinterjú-szerűen, hanem igyekezzetek lazán, természetesen beszélgetni, mintha csak személyesen ülnétek egymással szemben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az intimebb kapcsolat kialakítása

Maria Sullivan szerint az intim hangulat és kapcsolat kialakítása a legnehezebb virtuálisan, ezért fontos, hogy a beszélgetésben az apró kedvességek helyet kapjanak. Például igyekezz bókolni a másiknak, és ha téged dicsér, azt is értékeld, fogadd el, és köszönd meg. Mivel fizikai kontaktusra nincs lehetőség, a flörtölésnek is leginkább a szavak, valamint a mimika szintjén kell zajlania. Ez lényeges, hogy ne maradjon el, hiszen így alakulhat ki leginkább az alapvető vonzalom a felek között. 

Fontos a lazaság

Az is fontos, hogy ha kínos szituáció adódik a netes randi során, azt képesek legyetek lazán, humorosan kezelni. Nevessetek együtt a furcsa helyzeten, és ne görcsölj rá arra, hogy minden tökéletes legyen, hiszen sokszor élőben is adódnak kellemetlen helyzetek, amikre reagál az ember. 

A szakértő szerint az online randevú is alkalmas arra, hogy a felek felmérjék, mennyire passzolnak egymáshoz, megvan-e köztük az alapvető vonzalom, vagy hogy megtudják, van-e értelme a folytatásnak. 

Programok és lezárás

Ha nem csak simán beszélgetni szeretnétek, akár pár közös programot is beiktathattok. Például vacsorázhattok „együtt”, kihasználhatjátok a múzeumok kínálta ingyenes, online túrákat, vagy akár egy-egy netes játék is belefér közösen. De ha egyszerűen csak beszélgetnétek, az is nagyon jól alakulhat: a lényeg, hogy azt tegyétek, ami nektek a legjobb, vagy ahogyan a legkönnyebben el tudjátok engedni magatokat.

Az is jó ötlet, ha megbeszélitek előre, hogy meddig értek rá, milyen hosszú legyen a randi. Így ugyanis egyikőtöknek sem lesz kellemetlenül hosszú, és nem kell fogadkozni, ha már szeretnétek befejezni. Elsőre egy-másfél óra elegendő lehet, ha pedig nagyon jól sikerült, a végén egyeztethetitek is a következő netes találkát addig, amíg személyesre nincs lehetőség.

Ami tilos
Bármilyen jól érzi is az ember magát a másikkal a virtuális térben, néhány szabályt nem árt betartani. Az első randik alkalmával nem érdemes megadni a lakcímet, vagy fontos bizalmas infókat kiadni magadról. Szigorúan tilos bármilyen intim dolgot megmutatni online, a sokadik virtuális randin is, még ha szimpatikus is az illető. Ezekről felvétel készülhet a másik oldalon.

A nárcisztikus partner korai felismerése

Az internetes ismerkedés számos buktatót rejthet, ezért a legtöbben igyekeznek minél alaposabban megismerni már a beszélgetés során a partnerjelöltet. Ez pedig sokszor nemcsak a kérdésekben nyilvánul meg, hanem abban is, hogy megnézik a közösségi oldalakon lévő profiljait, képeit - ezekből ugyanis rengeteg következtetés vonható le. Nemcsak az derül ki belőle, hogy milyenek a barátai, esetleg a családja, hanem például az is, ha nárcisztikus az illető - az erre utaló jeleket azonban kevesen ismerik. Pedig már a neten is számos apróság utalhat erre, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Ezek alapján már a találkozás előtt sejthető a személyiségzavar.

Ezt is szeretjük