Hogyan ismerheted fel a nárcisztikus férfit már találkozás előtt? A profilja gyorsan leleplezi

A kutatások szerint a profiljából is tudható, ha nárcisztikus a férfi. Több apró részlet leleplezi a személyiségzavaros partnert.

Nárcizmus jelei a profilban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az internetes ismerkedés számos buktatót rejthet, ezért a legtöbben igyekeznek minél alaposabban megismerni már a beszélgetés során a partnerjelöltet. Ez pedig sokszor nemcsak a kérdésekben nyilvánul meg, hanem abban is, hogy megnézik a közösségi oldalakon lévő profiljait, képeit - ezekből ugyanis rengeteg következtetés vonható le.

Nemcsak az derül ki belőle, hogy milyenek a barátai, esetleg a családja, hanem például az is, ha nárcisztikus az illető - az erre utaló jeleket azonban kevesen ismerik. Pedig már a neten is számos apróság utalhat erre, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Ezek alapján már a találkozás előtt sejthető a személyiségzavar.

Túlzottan tökéletes megjelenés

Egy kutatás szerint a nárcisztikusok könnyedén felismerhetőek a fotóik alapján, mivel minden egyes képük olyan, mintha csak egy magazinba készült volna: tökéletes haj, beállított frizura, drágának tűnő, divatos ruhák. Ők ugyanis nem hajlandóak olyan felvételt megosztani magukról, amin nem a legjobb formájukat hozzák, hiszen ezt az oldalukat nem akarják megmutatni a külvilágnak, így sokszor átesnek a ló túloldalára.

Árulkodó szelfik

Manapság már talán alig van olyan ember, aki ne csinálna magáról néha-néha egy szelfit, azonban a személyiségzavarral küzdők szinte megszállottjai ezeknek a fotóknak. Egy 1296 alany részvételével készült kutatás azt állapította meg, hogy a férfiaknál a túl sok hasonló kép nárcizmusra utal. Persze egy-egy önarckép még nem jelent semmit, akkor lehet csak gyanakodni, ha tele van ilyenekkel a profilja.

Minden, ami figyelemfelkeltő

Imádják, ha a figyelem középpontjában lehetnek, és mindent meg is tesznek ezért - ráadásul nemcsak személyesen, hanem online is. Ezt általában úgy érik el, hogy egy kicsit egyedire igyekeznek alakítani az oldalukat. Például erőteljes, vonzó képekkel, elgondolkodtató vagy megbotránkoztató bemutatkozásokkal, amelyekben jellemző rájuk az „imádom” és az „utálom” szó, valamint az agresszív kifejezések használata.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Állandó posztolás

Egy vizsgálat arra is rámutatott, hogy a nárcisztikusok úgy gondolják, minden ismerősüket érdekli az életük, ezért rengeteget posztolnak, számtalanszor számolnak be a velük történt eseményekről, helyzetekről a Facebookon és a Twitteren. Ezzel természetesen a figyelemfelkeltés a céljuk, valamint az is, hogy megmutassák, mennyi mindent átéltek, mennyi mindent elértek. Ezért is van az, hogy a leggyakrabban diétáról, edzésekről és egyéb sikerekről osztanak meg részleteket.

Mindezek mellett jellemző még rájuk, hogy szexuális célzásokkal élnek, szexuális töltetű vicceket, szófordulatokat használnak, valamint ami még meglepő, hogy általában nincs túl sok hozzászólás a képeik alatt. Egy kutatás szerint ugyanis az ismerőseik, követőik azzal igyekeznek büntetni őket a túlzott aktivitásért és dicsekedésért, hogy ignorálják a posztjaikat.

Persze, a fentebb említett jelek nem utalnak egyértelműen és biztosan nárcizmusra, de a vizsgálatok eredményei azt jelzik, hogy érdemes óvatosabban kezelni azt, akire jellemzőek.

Árulkodó testbeszéd az első találkozás során

Bár a találkozás előtt is sok minden sejthető a másikról, az első randi alkalmával még több kiderül. És nemcsak a szavaiból, hanem a mozdulataiból is. Testbeszéde ugyanis elárulja, mit gondol rólad, és azt is, hogy szeretne-e folytatást.

Hogy ül a férfi az első randin? - Ezt üzeni vele neked

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük